Ευ. Βενιζέλος: Πρέπει να διαφυλαχθεί η ολοκλήρωση της εθνικής στρατηγικής

Σάββατο, 26 Απριλίου 2014 18:04
UPD:18:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Στις εκλογές θα πρέπει να διαφυλαχθεί «η ολοκλήρωση της μόνης εθνικής στρατηγικής που υπάρχει και αποδίδει πλέον καρπούς» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι «η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να θεωρείται απλά μια κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ. Μετά τις 25 Μαΐου θέλουμε η κυβέρνηση να εκφράζει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου».

Αισιοδοξία για τις ευρωεκλογές – τοπική αυτοδιοίκηση

Ακόμη υπογραμμίζει, ότι η ενίσχυση του προοδευτικού πόλου μέσα στο πλαίσιο της κυβερνητικής σταθερότητας έχει ιδιαίτερη σημασία και εκτιμά ότι η δημοκρατική παράταξη έχει και ρίζες και αντοχή, προσθέτοντας πως «θα έχει εντυπωσιακή παρουσία στους δήμους και στις περιφέρειες και θα υπερβεί κάθε δημοσκοπική πρόβλεψη στις ευρωεκλογές».

Για το «κούρεμα»

Για τα περί «κουρέματος» του χρέους σημειώνει ότι «το να ζητάμε εμείς από το φινλανδικό, το ολλανδικό, το κυπριακό ή το ιρλανιδκό κοινοβούλιο, κούρεμα, δηλαδή να αναλάβουν αυτοί στο δικό τους έλλειμμα και χρέος το δικό μας χρέος είναι πρώτον, πολιτικά μάταιο και δεύτερον, αρνητικό για την Ελλάδα...».

Ωστόσο παραδέχεται ότι χρειάζονται παραμετρικές αλλαγές, όπως λέει, στα επιτόκια και τις λήξεις, ιδίως μετά την περίοδο χάριτος. Μάλιστα εκτίμησε ότι αυτό είναι εύκολο να γίνει και θα γίνει.

Ωστόσο όπως σχολίασε αυτό «δεν αρέσει σε ορισμένους κύκλους του ΔΝΤ και στην ελληνική αντιμνημονιακή αντιπολίτευση που τρέμει μήπως βγει η χώρα από την κρίση και το μνημόνιο, γιατί χάνει το πολιτικό της "ψωμί"».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος δηλώνει ότι έχουν διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις για  να προχωρήσουμε κανονικά χωρίς νέο δάνειο, νέο μνημόνιο και χωρίς τρόικα.

Ωστόσο επισημαίνει ότι όπως όλες οι χώρες της Ευρωζώνης, έτσι και η Ελλάδα θα έχει αυστηρές υποχρεώσεις και θα υπάγεται σε πολυμερή εποπτεία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή