ΣΥΡΙΖΑ: Ανεύθυνη η στάση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014 16:00
UPD:16:02
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros
A- A A+

Για ανεύθυνη στάση τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το θέμα της απόσυρσης της υποψηφιότητας της Σουλεϊμάν Σαμπιχά κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι «τις τελευταίες 2 ημέρες βλέπουμε την αποθέωση της επικίνδυνης ανευθυνότητας από την πλευρά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που στην προσπάθειά τους να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν αντιλαμβάνονται το πόσο κρίσιμο και ευαίσθητο είναι το μειονοτικό ζήτημα στη Θράκη. Με τη διχαστική τους τάση τα δύο κόμματα ρίχνουν νερό στο μύλο ακροδεξιών εθνικιστικών επιδιώξεων, υπονομεύοντας έτσι την αρμονική συνύπαρξη της μειονότητας με την πλειονότητα, καθώς και σε σχεδιασμούς κύκλων του τουρκικού προξενείου, όπως εκδηλώνονται και με την προσπάθεια διαμόρφωσης μειονοτικού συνδυασμού στις ευρωεκλογές».

Επίσης στην ανακοίνωση υπάρχει ειδική μνεία στα ΜΜΕ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει ότι «για μια ακόμη φορά, συγκεκριμένα ΜΜΕ αναδεικνύονται ως άξιοι συμπαραστάτες των κυβερνητικών κομμάτων σε αυτήν την επίθεσή ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση τονίζει ότι «η δική μας στάση είναι ξεκάθαρη και δεν υπακούει σε πρόσκαιρες μικροπολιτικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες . Είναι μια στάση ευθύνης που απορρέει από την αξιακή αρχή του σεβασμού όλων των πολιτών της περιοχής, και της θέσης ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να είναι ίσοι και να απολαμβάνουν των ίδιων δικαιωμάτων».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή