Ένταση στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ με πρωταγωνίστρια τη Ρ. Μακρή

Σάββατο, 12 Απριλίου 2014 13:41
UPD:13:48
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Επεισοδιακά ξεκίνησε το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σε ξενοδοχείο της Αθήνας, με αντεγκλήσεις μεταξύ συνδικαλιστών αλλά και με την εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, η οποία χαρακτήρισε προδότες και δοσίλογους όσους υποστηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο, Α. Αθανασόπουλος διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι το προεδρείο έδωσε το λόγο στον εκπρόσωπο του ΚΚΕ Μ. Παπαδόπουλο πριν από τον ίδιο.

Ο κ. Παπαδόπουλος προσφέρθηκε να παραχωρήσει τη θέση του αλλά η ένταση δεν αποφεύχθηκε, καθώς η κ. Μακρή κατήγγειλε πως το ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία διέλυσαν τη ΔΕΗ. Τελικά αποχώρησε από το συνέδριο μετά από αντεγκλήσεις με τους συνδικαλιστές που διαμαρτυρήθηκαν για τη φρασεολογία της βουλευτή. 

Με δήλωσή του το προεδρείο του συνεδρίου εξέφρασε τη λύπη του για τους χαρακτηρισμούς «προδότες και δοσιλογοι» και έκανε λόγο για φραστικό εκτροχιασμό.

Εξάλλου, εσωτερικές τριβές στη ΓΕΝΟΠ προκαλούνται για την οικονομική της κατασταση και τον τρόπο κάλυψης του ελλείμματος της Ομοσπονδίας, με τους εκπροσώπους πολλών σωματείων να διαφωνούν με την πρόταση της διοίκησης για εκχώρηση μέρους της συνδικαλιστικής εισφοράς των εργαζομένων.

Πρωτοβάθμια σωματεία της ΔΕΗ έχουν ζητήσει να γινει έλεγχος στα οικονομικά της Ομοσπονδίας καθώς το έλλειμμα -σύμφωνα με εκτιμήσεις συνδικαλιστών- μπορεί να φθάνει σε 1,3 εκατ. ευρώ. Στο ποσο αυτό περιλαμβάνεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρόστιμο που έχει επιβληθεί στη ΓΕΝΟΠ από το ΣΔΟΕ πριν από 5 χρόνια, της ταξης των 40.000 ευρώ το οποίο δεν πληρώθηκε με αποτέλεσμα σήμερα με τις προσαυξήσεις να υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.

Πολλά σωματεία δεν δέχονται επίσης πρόταση της διοίκησης για αύξηση της εισφοράς προς τη ΓΕΝΟΠ, ούτε την παρακράτηση της απευθείας από τους μισθούς των εργαζομένων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή