Το Dropbox ενσωματώνει νέες εφαρμογές και χαρακτηριστικά

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 12:41
UPD:12:41
EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Ο CEO της Dropbox Ντρου Χιούστον (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Το Dropbox ανακοίνωσε την προσθήκη μίας σουίτας νέων εφαρμογών, καθώς επίσης και το Project Harmony, ένα νέο εργαλείο συνεργασίας με το Microsoft Office.  

Το Project Harmony επιτρέπει στους χρήστες του Dropbox for Business να «βλέπουν» πότε άλλοι χρήστες προβάλλουν τα ίδια αρχεία του Microsoft Office, σε πραγματικό χρόνο. Προς το παρόν το εν λόγω χαρακτηριστικό είναι συμβατό μόνο με το Office, αλλά σύμφωνα με την εταιρεία, σύντομα η λειτουργία του θα επεκταθεί σε περισσότερες εφαρμογές.

Επίσης, το Dropbox ανακοίνωσε την πολύ-αναμενόμενη εφαρμογή Mailbox for Android, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε και μια έκδοση για desktop υπολογιστές, της ίδιας υπηρεσίας. Οι δύο εφαρμογές θα χρησιμοποιούν το ίδιο σύστημα ελέγχου και περιβάλλον χρήσης με την εφαρμογή που έχει αναπτυχθεί για το λειτουργικό σύστημα iOS.

Η εφαρμογή για συσκευές Android είναι διαθέσιμη μέσω του Google Play Store, ενώ η έκδοση για desktop συστήματα είναι προς το παρόν σε μορφή beta και αναμένεται να λανσαριστεί επίσημα εντός των επόμενων εβδομάδων.

Ένα από τα νέα στοιχεία του Mailbox είναι η προσθήκη ενός χαρακτηριστικού που «μαθαίνει» από τις προηγούμενες ενέργειες του χρήστη και «προβλέπει» τις ενέργειες που θα γίνουν για το εκάστοτε μήνυμα. Για παράδειγμα, αν ο χρήστης διαγράφει καθημερινά τα μηνύματα ενός συγκεκριμένου  αποστολέα, τότε αυτόματα θα στέλνονται τα συγκεκριμένα μηνύματα για διαγραφή.

Επίσης, οι ρυθμίσεις της εφαρμογής θα μπορούν να συγχρονιστούν με το λογαριασμό Dropbox του χρήστη, ώστε οι ρυθμίσεις να διατηρούνται για όλες τις μορφές της εφαρμογές που χρησιμοποιεί ο χρήστης.

Τέλος, από το Dropbox ανακοινώθηκε το Carousel, μία νέα εφαρμογή για λειτουργικά συστήματα iOS και Android, η οποία αναλαμβάνει να οργανώσει και να διαμοιράσει τις φωτογραφίες και τα βίντεο του χρήστη. Η εφαρμογή, που χαρακτηρίζεται από το Dropbox σαν το μέρος όπου αποθηκεύονται οι αναμνήσεις των χρηστών, επιτρέπει την επιλογή και προβολή φωτογραφιών από διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Επιπλέον, το Carousel επιτρέπει τον διαμοιρασμό βίντεο και φωτογραφιών με άλλους χρήστες, χωρίς να υπάρχει περιορισμός σε ότι αφορά το μέγεθος αποστολής του αρχείου, όπως συμβαίνει με την αποστολή συνημμένων αρχείων σε ένα e-mail.  Επίσης, η αποστολή μπορεί να γίνει μέσω διεύθυνσης e-mail ή μέσω τηλεφωνικού αριθμού και ανεξάρτητα από το αν ο παραλήπτης διαθέτει λογαριασμό στο Dropbox ή όχι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή Carousel ενσωματώνει στοιχεία από το Snapjoy, την  startup για διαχείριση φωτογραφιών, την οποία το Dropbox εξαγόρασε τον Δεκέμβριο του 2012.

Προτεινόμενα για εσάς