Παλαιστινιακά Εδάφη: Ακυρώνει την επίσκεψή του ο Τζ. Κέρι

Τρίτη, 01 Απριλίου 2014 21:43
UPD:21:59
REUTERS/EVAN VUCCI

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του Μαχμούντ Αμπάς., ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι (φωτ. αρχείου) φέρεται ότι αποφάσισε να ακυρώσει την επίσκεψη την οποία σχεδίαζε να κάνει αύριο Τετάρτη στη Ραμάλα.

A- A A+

Την αναγνώριση και την ένταξή τους σε 15 υπηρεσίες και οργανισμούς του ΟΗΕ θα επιδιώξουν οι παλαιστίνιοι σύμφωνα με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. Η δήλωση του Μ. Αμπάς έρχεται μετά την άρνηση του Ισραήλ να απελευθερώσει την τελευταία ομάδα κρατουμένων, όπως προβλεπόταν στο πλαίσιο των ειρηνευτικών συνομιλιών που διεξάγονται υπό την μεσολάβηση των ΗΠΑ.

«Η παλαιστινιακή ηγεσία έχει εγκρίνει ομόφωνα την απόφαση να επιδιωχθεί (η Παλαιστίνη) να ενταχθεί σε 15 οργανισμούς και διεθνείς συνθήκες του ΟΗΕ, ξεκινώντας με την Τέταρτη Σύμβαση της Γενεύης», δήλωσε ο Αμπάς αναφερόμενος στη συνθήκη για την προστασία των αμάχων στις εμπόλεμες ζώνες.

EURONEWS

Αμέσως μετά την ανακοίνωση αυτή, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι φέρεται ότι αποφάσισε να ακυρώσει την επίσκεψη την οποία σχεδίαζε να κάνει αύριο Τετάρτη στη Ραμάλα για να συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, είπε πριν από λίγο Αμερικανός αξιωματούχος.

Όπως μεταδίδει το Reuters ο Αμπάς διαβεβαίωσε ότι είναι πρόθυμος να συνεχίσει με τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ/Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή