Κ. Χατζηδάκης: «Εδώ είμαστε για το γάλα και τα υπόλοιπα θέματα»

Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014 21:00
UPD:21:03
Phasma/ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Χωρίς να ανακοινώσει νέες ρυθμίσεις για το γάλα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης απάντησε στην κριτική που δέχθηκε και από την πλευρά της αντιπολίτευσης, αλλά και από την πλευρά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όπως οι Νίκος Σηφουνάκης και ο Θάνος Μωραΐτης. Στην ομιλία του υπουργού αντέδρασε ο Ν. Σηφουνάκης.

Απαντώντας στην κριτική που του ασκήθηκε ο Κ. Χατζηδάκης κατήγγειλε ότι «εδώ δεν μιλάμε για πολιτική κριτική. Υπάρχουν προσωπικοί χαρακτηρισμοί και βαριές προσωπικές επιθέσεις από πολλές και διαφορετικές πλευρές. Στην Ελλάδα είμαστε λίγοι, και γνωριζόμαστε. Και ξέρουμε ποιοι είμαστε οι καθαροί και ποιοι όχι. Ξέρουμε ότι τέτοιες προσωπικές επιθέσεις δεν μας αγγίζουν. Τις επιθέσεις σε λίγες μέρες κανείς δεν θα τις θυμάται. Ο καταναλωτής θα θυμάται την θετική επίδραση στην καθημερινότητά του».

Κριτική Σηφουνάκη για την Ολυμπιακή

Στη συνέχεια απάντησε στην κριτική Σηφουνάκη για την πώληση της Ολυμπιακής σε ιδιώτες λέγοντας ότι «οι Έλληνες ξέρουν ότι αν σήμερα λειτουργούσε η Ολυμπιακή θα έδιναν 400 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ τώρα είμαστε ήδη στο κέρδος γιατί το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί εδώ και 2 χρόνια». Απάντησε και στην κριτική Μωραΐτη για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές σημειώνοντας ότι «το ίδιο συνέβαινε πέρυσι όταν φέραμε τις Κυριακές και μας έλεγαν ότι θα έρθει ο Αρμαγεδών».

Ο Ν. Σηφουνάκης απάντησε πως «το 2008 είπα ότι δεν μπορεί να είμαστε η μόνη χώρα που δεν θα έχουμε εθνικό αερομεταφορέα. Συνταξιοδοτήθηκαν υπάλληλοι 40 και 42 ετών και σήμερα φαλίρισε». «Μας έλεγαν ότι θα πετούσε στις 5 ηπείρους και έγινε αστικό ΚΤΕΛ», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «από το ιδιωτικό μονοπώλιο που έχουμε σήμερα, καλύτερο το κρατικό μονοπώλιο».

Για το γάλα

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να κάνει αλλαγές ο Κ. Χατζηδάκης είπε: «είμαστε εδώ για το γάλα και τα υπόλοιπα θέματα. Για να ακούσουμε απόψεις και να βρούμε λύσεις στην βάση της κοινής λογικής, της επιστήμης και των δεσμεύσεών μας. Να σημειώσω ότι κάθε άλλο σκοπό έχουμε από το να βλάψουμε. Το ελληνικό σήμα και το γάλα ημέρας είναι αποδεικτικό των προθέσεων, αλλά δεν μπορούμε να αδιαφορούμε ότι έχουμε ακριβότερο γάλα 34% από τον μέσο κοινοτικό όρο και φαντάζομαι ότι όλοι θα δείτε το Υπουργείο έχει δίκιο».

«Είναι αρνητικό ότι εισάγουμε για πρώτη φορά το ελληνικό σήμα και θα το ξεκινήσουμε από το γάλα; Είναι αρνητικό ότι εισάγουμε το γάλα ημέρας δίνοντας πλεονέκτημα στην τοπική γαλακτοβιομηχανία;», αναρωτήθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης σημειώνοντας ότι «έχουμε αποφασίσει να υιοθετήσουμε το 82% των συστάσεων του ΟΟΣΑ και το 8% τροποποιημένο. Σ’ αυτό το 8% ανήκουν το γάλα και τα φάρμακα».

Για τις αντιδράσεις των κοινωνικών φορέων

Για τις αντιδράσεις των κοινωνικών φορέων ο Κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι «είναι αναμενόμενες, δεν εκπλήττουν. Έχουμε να κάνουμε με προνόμια που είχαν διασφαλιστεί». Χαρακτήρισε δε «κοινωνική πολιτική» τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι κοινωνική πολιτική ο Έλληνας ανάπηρος να μην πληρώνει ακριβότερα 27% τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Να μην πληρώνει το γάλα 34% ακριβότερο απ’ ότι είναι ο μέσος ευρωπαϊκός όρος».

Άσκησε κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνοντας ότι «οι παρατάξεις που ψήφισαν, κακώς, τα προνόμια έρχονται και τα καταργούν. Οι παρατάξεις που δεν συμμετείχαν στις κυβερνήσεις που ψήφισαν τα προνόμια, θέλουν να συνεχιστούν. Θέλετε να συνεχίσετε τα παλαιά λάθη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός που φέρει η αξιωματική αντιπολίτευση».

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή