Συνάντηση Ομπάμα με στελέχη τεχνολογικών κολοσσών

Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014 07:04
UPD:07:58
REUTERS/YURI GRIPAS
A- A A+

Συνάντηση με έξι στελέχη τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων της Google και του Facebook, είχε την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα. Στο επίκεντρο βρέθηκαν θέματα που αφορούν στην ασφάλεια στο Διαδίκτυο, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε σχετικά με τις δραστηριότητες της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA).

Στο ραντεβού συμμετείχαν ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook, ο Έρικ Σμιτ της Google, ο Ριντ Χέιστινγκς του Netfix, ο Ντριου Χιούστον του Dropbox, ο Άλεξ Καρπ της Palantir Technologies και ο Άαρον Λέβι του Box.

Ο κ. Ομπάμα ενημέρωσε τα έξι στελέχη σχετικά με την πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που είχε αναγγείλει τον Ιανουάριο.

«Ο πρόεδρος επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης να λάβει μέτρα που θα κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν μεγαλύτερη σιγουριά ότι τα δικαιώματά τους προστατεύονται και παράλληλα υπάρχουν σημαντικά εργαλεία που μας κρατούν ασφαλείς», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκοθ.

Την περασμένη εβδομάδα, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπαράκ Ομπάμα ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στον Αμερικανό πρόεδρο σχετικά με το πρόγραμμα παρακολούθησης της κυβέρνησης, μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η NSA είχε «εισχωρήσει» στους σέρβερς του Facebook με σκοπό να μολύνει με κακόβουλο λογισμικό συγκεκριμένους υπολογιστές.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς