Διεθνές Παρατηρητήριο για το ρατσισμό

Με πρωτοβουλία του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ
Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014 17:58
UPD:18:04
EUROKINISSI/EUROKINISSI

Πρόκειται για μια προσπάθεια αυτορύθμισης των ΜΜΕ προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στην Ελλάδα.

A- A A+

Με την απόφαση να δημιουργηθεί Διεθνές Παρατηρητήριο, για την καταγραφή των φαινομένων νεοναζισμού, φασισμού και ρατσισμού, υπό τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διημερίδας που οργάνωσε το Μορφωτικό Ιδρυμα της ΕΣΗΕΑ και η ΔΟΔ.

Στο ελληνικό τμήμα του Παρατηρητηρίου, η σύσταση του οποίου θα αποφασιστεί σε επόμενη συνάντηση, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των δημοσιογραφικών ενώσεων, των Πανεπιστημίων, το Δίκτυο καταγραφής ρατσιστικής βίας-με τη συμμετοχή της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες και της Εθνικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα- καθώς και εκπρόσωποι από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Έργο του Παρατηρητηρίου, θα είναι η καταγραφή υλικού από τα ΜΜΕ και οι παρεμβάσεις του με σεμινάρια ενημέρωσης και κατάρτισης, σε συνεργασία με τα ΜΜΕ. Το υλικό αυτό θα συγκεντρώνεται σε μια έκθεση που θα δημοσιεύεται σε ετήσια βάση και θα υιοθετείται από το Διεθνές Παρατηρητήριο.

Είναι μια προσπάθεια αυτορύθμισης των ΜΜΕ με τη συμμετοχή φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στην Ελλάδα στο οποίο έχει συμβάλει ο "εμπρηστικός" και λαϊκιστικός λόγος των ΜΜΕ, όπως τόνισαν όλοι οι ομιλητές.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή