Δίκτυο φόρτισης της Tesla στην Ευρώπη

Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2014 13:59
UPD:14:00
Tesla Motors

Προς το παρόν η Tesla διαθέτει 14 σταθμούς Superchargers κατανεμημένους σε Νορβηγία, Γερμανία, Ελβετία και Ολλανδία.

A- A A+

Η Tesla ανακοίνωσε την επέκτασή της στην Ευρώπη, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης. Η εταιρεία πρόκειται να ανοίξει περισσότερους από 30 νέους σταθμούς εξυπηρέτησης και καταστήματα, ενώ παράλληλα θα συνεχιστεί η επέκταση του δικτύου σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, δήλωσε ότι έως το τέλος του χρόνου, αναμένει ότι οι κάτοχοι ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων Tesla θα μπορούν να ταξιδεύουν σχεδόν παντού στην Ευρώπη, χρησιμοποιώντας μόνο Superchargers. «Supercharger» είναι ο κατάλληλος σταθμός φόρτισης που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες οχημάτων Tesla να φορτίζουν ταχύτατα τα οχήματά τους, δωρεάν.

Προς το παρόν η Tesla διαθέτει 14 σταθμούς Superchargers κατανεμημένους σε Νορβηγία, Γερμανία, Ελβετία και Ολλανδία. Έως το τέλος του χρόνου, τα σχέδια προβλέπουν την επέκταση του δικτύου σε Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Αυστρία, Δανία και Σουηδία. Επίσης, ο σχεδιασμός προβλέπει τη στρατηγική εξάπλωση του δικτύου κατά μήκος των μεγάλων οδικών αξόνων της Ευρώπης, ανάμεσα σε μεγάλες πόλεις.

TESLA MOTORS

Οι ανακοινώσεις έρχονται σαν αποτέλεσμα της ανάγκης εξυπηρέτησης της συνεχώς αναπτυσσόμενης πελατειακής βάσης της Tesla, στην Ευρώπη. Γενικότερα, το 2013 η Tesla παρέδωσε 22.477 οχήματα σε πελάτες, παγκοσμίως. Παράλληλα, έως το τέλος του 2014, η εταιρεία αναμένει ότι οι πωλήσεις σε Ασία και Ευρώπη θα φτάσουν στα επίπεδα των πωλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μεγάλο μέρος της αισιοδοξίας πηγάζει από την αναμενόμενη είσοδο της Tesla στην αγορά της Βρετανίας, όπου δεξιό-τίμονες εκδόσεις του Model S θα κάνουν σύντομα την εμφάνισή τους. Επιπλέον, αναμένεται να επεκταθούν οι συμφωνίες για παροχή μέσω leasing και ενοικίασης οχημάτων, όπως συμβαίνει με την εταιρεία ενοικιάσεων Sixt, στη Γερμανία.

Επιπρόσθετα, το ευρωπαϊκό λανσάρισμα του Model S, πέρα από επιτυχημένο σε επίπεδο πωλήσεων, κέρδισε και αρκετές διακρίσεις. Πιο συγκεκριμένα, το Tesla Model S ονομάστηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2013 στη Σουηδία και τη Νορβηγία, «Most Stylish Car» στην Ελβετία και «Car of the Year Prize of Honor» στη Δανία.

Προτεινόμενα για εσάς