Τουρισμός: Εγκαινιάστηκε το πιλοτικό πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης στην Κρήτη

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014 16:05
UPD:17:31
Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

Από τα εγκαίνια της Σχολής Διττής Εκπαίδευσης στην Κρήτη.

A- A A+

«Mε το πιλοτικό πρόγραμμα της διττής εκπαίδευσης στην Κρήτη θέλουμε να διερευνήσουμε πώς μπορούν τα βασικά στοιχεία της διττής επαγγελματικής κατάρτισης να εδραιωθούν μακροπρόθεσμα στον τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα».

Aυτό δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας Τόμας Ράχελ (Thomas Rachel) στην εκδήλωση για τα εγκαίνια της Σχολής Διττής Εκπαίδευσης στην Κρήτη και υπογράμμισε: «Θέλουμε να δείξουμε τον τρόπο, με τον οποίο η στενή συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων και της σχολής επαγγελματικής κατάρτισης επηρεάζει θετικά τις δυνατότητες της επαγγελματικής αποκατάστασης των μαθητευομένων».

Πρόκειται ουσιαστικά για το δεύτερο πιλοτικό πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης στον τομέα του τουρισμού, που έχει ξεκινήσει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο από κοινού με τον ΟΑΕΔ και την εταιρία DEKRA με τη συγχρηματοδότηση του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας.

Την πρωτοβουλία αυτή στηρίζουν τα αρμόδια ελληνικά και γερμανικά Υπουργεία, καθώς και άλλοι γερμανικοί και ελληνικοί φορείς.

Η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης λειτουργεί εδώ και μερικούς μήνες στα πρότυπα του γερμανικού μοντέλου εκπαίδευσης με τη συγχρηματοδότηση του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας και την οργανική υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. 

Ο Γενικός Διευθυντής του Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από σχολές υψηλής εκπαιδευτικής ποιότητας, ειδικά σε περιόδους κρίσης.

Όπως είπε, η άρτια εκπαιδευτική κατάρτιση είναι η βασική κινητήρια δύναμη της οικονομίας και το Επιμελητήριο συνεχίζει να στηρίζει δράσεις που προωθούν την εξωστρέφεια και την επιχειρηματικότητα, που τόσο πολύ έχει η χώρα μας ανάγκη και ευελπιστεί οι μικρές και μεγάλες κοινωνίες να αγκαλιάσουν το θεσμό της μαθητείας.

ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΌ ΕΠΙΜΕΛΗΤΉΡΙΟ

Πρόσθεσε δε ότι «κάθε επένδυση στην εκπαίδευση λειτουργεί με πολλαπλασιαστικά οφέλη όχι μόνο για τον εκπαιδευόμενο, αλλά και την ίδια τη χώρα», ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «η στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας και του ΟΑΕΔ στην επαγγελματική εκπαίδευση της Ελλάδας παρουσιάζει συνέπεια, συνέχεια και είναι εμφανής, θεμελιώνοντας την δεύτερη επαγγελματική σχολή βασισμένη σε Γερμανικά Πρότυπα μετά από αυτήν της Αθήνας».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιπρόεδρος του ΟΑΕΔ Π. Καρέλλας, ο Υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Τουρισμού Α. Λιάσκος, ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα Δρ. P. Schoof, η Προϊσταμένη Γενικής Δ/νσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης του ΟΑΕΔ Α. Θεοδωρίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης της Κρήτης Ε. Κουκιαδάκης, και ο επικεφαλής Εκπαιδευτικής πολιτικής της DEKRA P. Littig, οι οποίοι στάθηκαν στη σημασία που έχει η ανάπτυξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης και του διττού συστήματος εκπαίδευσης για την Ελλάδα.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή