ΓΣΕΒΕΕ: Να διατηρηθεί το υπάρχον καθεστώς στις μισθώσεις για τις ΜΜΕ

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 18:18
UPD:26/02/2014 13:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ ) Γιώργος Καββαθάς (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Τη διατήρηση του υπάρχοντος καθεστώτος στις μισθώσεις που αφορούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (12+4 έτη), ζήτησε με δήλωση του ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνικών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), κ. Γ. Καββαθάς ενόψει της αυριανής ψήφισης του Νομοσχεδίου «Ενιαίος Φορέας Εξωστρέφειας» όπου έχει ενταχθεί τροπολογία με την οποία προβλέπεται οι νέες μισθώσεις να είναι τριετούς διάρκειας.

Όπως δήλωσε ο κ. Καββαθάς, αν περάσει η τροπολογία αυτή δεν θα βοηθήσει στο άνοιγμα νέων επιχειρήσεων και φυσικά ούτε θα βοηθήσει στο να ενοικιαστούν τα χιλιάδες ακίνητα που παραμένουν κενά.

Πρόσθεσε δε, ότι με τη τροπολογία που προωθεί η κυβέρνηση καταργεί ουσιαστικά κάθε προστασία που προβλέπεται από τη κείμενη νομοθεσία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η τροπολογία αυτή, σημειώνει ο κ. Καββαθάς , είναι απαράδεκτη και παραδίδει τις ΜμΕ στο έλεος των ιδιοκτητών, και η τριετής διάρκεια αντιβαίνει σε κάθε λογική καθώς ακόμα και η φορολογική απόσβεση μιας επένδυσης είναι πέντε χρόνια.

Η τροπολογία αυτή αυξάνει την ανασφάλεια οποιασδήποτε επιχειρηματικής πρωτοβουλίας καθώς επιδεινώνει το επιχειρηματικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από υπερφορολόγηση, ανυπαρξία τραπεζικού συστήματος, μειωμένου εισοδήματος για κατανάλωση και συνεχών αλλαγών στη φορολογία , κατέληξε ο κ. Καββαθάς.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή