ΑΔΕΔΥ: Οδηγούν την αγροτιά στην ανεργία

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 15:46
UPD:15:51
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Στιγμιότυπο από χθεσινή κινητοποίηση αγροτών της Θεσσαλονίκης στα «Πράσινα Φανάρια».

A- A A+

Να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις των αγροτών καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στον αγροτικό κόσμο.

«Ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης και των συμμάχων της», επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι «η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να πετυχαίνουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου».

Η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι με την «αντιαγροτική τους πολιτική» οδηγούν την αγροτιά στην ανεργία και παραδίνουν τη γη στο μεγάλο κεφάλαιο.

«Τσακίζουν την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά με το νέο φορολογικό, τα χαράτσια και τα εξοντωτικά πρόστιμα. Ιδιαίτερα οι αγρότες είναι αντιμέτωποι με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ», επισημαίνει, ενώ όπως σημειώνει την ίδια ώρα, «χιλιάδες αγρότες και αγρότισσες παραμένουν ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, αφού δεν έχουν να πληρώσουν την εισφορά στον ΟΓΑ».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή