Πάροχος χαρίζει «μίλια» σε ιδιοκτήτες ηλεκτροκίνητων

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014 22:16
UPD:22:16
SHUTTERSTOCK

Το πρόγραμμα «Πράσινο Ρεύμα + Αυτοκίνητο» αφορά την τροφοδοσία 100% ηλεκτροκίνητων ή plug-in υβριδικών καθώς και σπιτιών.

A- A A+

Σε ακόμη μια φιλόδοξη προσπάθεια να αυξήσει την πελατεία της, ο βρετανικός πάροχος πράσινης ενέργειας Ecotricity ανακοίνωσε μια νέα προσφορά, στο πλαίσιο της οποίας θα προσφέρει στους ιδιοκτήτες ηλεκτροκίνητων οχημάτων «μίλια» παρόμοια με αυτά που υπόσχονται οι αεροπορικές εταιρείες στους πιστούς πελάτες τους.

Το πρόγραμμα «Πράσινο Ρεύμα + Αυτοκίνητο» αφορά την τροφοδοσία 100% ηλεκτροκίνητων ή plug-in υβριδικών καθώς και σπιτιών. Με κάθε νέο συμβόλαιο, οι οδηγοί τέτοιων οχημάτων θα παίρνουν δωρεάν 1.000 μίλια το χρόνο, δηλαδή πρακτικά έκπτωση στο ετήσιο τιμολόγιό τους ύψους 40 στερλινών το χρόνο, όσο θα στοίχιζε να φορτίσουν το αυτοκίνητό τους για να διανύσει 1.000 μίλια (1.609 χιλιόμετρα).

Το 2011, η εταιρεία τάραξε τα νερά με τα αποκαλυπτήρια ενός δικτύου σταθμών ταχείας φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, στους οποίους τα οχήματα ανεφοδιάζονται μέσα σε 20 με 30 λεπτά.

Προσθέτει τέσσερις σταθμούς την εβδομάδα και προβλέπει ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα έχει καλύψει το 90% των βρετανικών αυτοκινητοδρόμων. Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν, αν και η Ecotricity επιβεβαίωσε ότι στο μέλλον θα αρχίσει να την χρεώνει, με ευνοϊκότερους όρους για τους πελάτες της.

Παρότι η προσφορά της Ecotricity μάλλον δεν ακούγεται ιδιαίτερα δελεαστική, το «αμπαλάρισμά» της με ορολογία αεροπορικών εταιρειών σε συνδυασμό με άλλα «δολώματα» αποτελεί ακόμη μια ένδειξη ότι το επιχειρηματικό μοντέλο των συμβατικών παρόχων τίθεται υπό αμφισβήτηση και ότι οι νέες εταιρείες προσπαθούν με εναλλακτικούς τρόπους να κερδίσουν το μερίδιό τους.

«Ορισμένοι ενεργειακοί όμιλοι αξιολόγησαν την αγορά των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και προφανώς αποφάσισαν ότι δεν είναι ακόμη αρκετά μεγάλη, όμως εμείς ήδη βρισκόμαστε πολύ μπροστά», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Σύμφωνα με έρευνα αγοράς της Daily Mail στη Βρετανία, ο συγκεκριμένος όμιλος δεν προσφέρει τις χαμηλότερες - ούτε όμως και τις ακριβότερες - τιμές καθαρής ενέργειας, ωστόσο προσφέρει ηλεκτρικό ρεύμα από 100% ανανεώσιμες πηγές.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή