Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Αναστασιάδη

Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014 21:54
UPD:21:55
REUTERS/TOBY MELVILLE

Ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν τηλεφώνησε στον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη (στη φωτογραφία αρχείου) και «εξέφρασε την εκτίμησή του για τη Δημοκρατία της Κύπρου, ως βασικό εταίρο σε μια περιοχή ζωτικής σημασίας».

A- A A+

Την «αταλάντευτη υποστήριξη» των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για «μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για την επίτευξη της επανένωσης της Κύπρου σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία» τόνισε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν τηλεφώνησε στον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και «εξέφρασε την εκτίμησή του για τη Δημοκρατία της Κύπρου, ως βασικό εταίρο σε μια περιοχή ζωτικής σημασίας».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, «ο αντιπρόεδρος επανέλαβε τη δέσμευσή μας για την εμβάθυνση της συνεργασίας με την Κύπρο για την προώθηση των αμοιβαίων συμφερόντων μας» και «προσβλέπει στη διερεύνηση νέων ευκαιριών για την προώθηση της οικονομικής ανάκαμψης και ανάπτυξης της Κύπρου, που θα φέρει την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία στο νησί και στην περιοχή».

Οι κ.κ. Μπάιντεν και Αναστασιάδης είχαν συναντηθεί στην Ουάσιγκτον τον περασμένο Σεπτέμβριο και τότε συζητήθηκε και η πρόταση της Λευκωσίας για την Αμμόχωστο και για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, τη Δευτέρα ή την Τρίτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Έρογλου και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή