ΠΑΣΕΓΕΣ: Ζητεί παρέμβαση Σαμαρά-Βενιζέλου για τα φορολογικά των αγροτών

Προτείνει να ισχύσουν από το 2015 όσα νομοθετήθηκαν
Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 15:03
UPD:15:11
Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Νωρίτερα αγρότες από την Ημαθία έκλεισαν για λίγη το ένα ρεύμα της Εγνατίας Οδού (προς Βέροια), στο ύψος της Κουλούρας.

A- A A+

Να ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου όσα νομοθετήθηκαν για τη φορολογία των αγροτών, καθιστώντας το 2014 «έτος προσαρμογής», ζητεί από τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλο, η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ).

Σύμφωνα με την ΠΑΣΕΓΕΣ, με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να εξετάσουν τα προβλήματα που προκύπτουν, ενώ οι φοροτέχνες και οι υπόχρεοι αγρότες θα έχουν τη δυνατότητα πλήρους ενημέρωσης, κατανόησης και προσαρμογής στο νέο φορολογικό πλαίσιο.

Εάν κάτι τέτοιο δεν αποφασιστεί άμεσα, υποστηρίζει η ΠΑΣΕΓΕΣ, τότε αυτά που θα ακολουθήσουν θα διαμορφώσουν «δραματικά αδιέξοδα» στην αγροτική παραγωγή και τον αγροτικό κόσμο της χώρας.

Στη σχετική ανακοίνωση, το δ.σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ σημειώνει ότι αποφάσισε να απευθυνθεί στους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο σαν ύστατη προσπάθεια εκτόνωσης των εντεινόμενων κινητοποιήσεων των αγροτών, συμπληρώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι προτάσεις της συνομοσπονδίας δεν έγιναν αποδεκτές από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και στον γγ Εσόδων, Χ. Θεοχάρη.

LAKIS MELIO LAKIS
Συμβολικός αποκλεισμός ενός ρεύματος της Εγνατίας στο μπλόκο της Κουλούρας

Το ένα ρεύμα της Εγνατίας Οδού (προς Βέροια), στο ύψος της Κουλούρας, έκλεισαν αγρότες από την Ημαθία, παρουσία της αστυνομίας.Οι αγρότες είχαν δώσει διορία έως τις 12:00 προκειμένου να υπάρξει ένα θετικό βήμα από την πλευρά της κυβέρνησης στο θέμα της τήρησης βιβλίων εσόδων - εξόδων.

Επίσης τονίζεται ότι «οι κινητοποιήσεις των αγροτών και τα δίκαια αιτήματά τους δεν βρίσκουν ανταπόκριση σε ευήκοα ώτα της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή