Ο πιο ξεχωριστός ηλιακός φορτιστής έχει σχήμα κρυστάλλινης σφαίρας

Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2014 08:58
UPD:08:58
Rawlemon

Ο φορτιστής που ονομάζεται Beta.ey χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με τη μεγάλη σφαίρα της Rawlemon.

A- A A+

Ο γερμανός σχεδιαστής Αντρέ Μπρέσελ έκανε πρόσφατα τα αποκαλυπτήρια μιας γιγαντιαίας κρυστάλλινης σφαίρας γεμάτης νερό, η οποία λειτουργεί ως συγκεντρωτής ηλιακής ενέργειας παρακολουθώντας τον ήλιο και εστιάζοντας την ακτινοβολία του σε ένα συλλέκτη.

Πολλοί αναρωτήθηκαν εάν η πρότασή του για ένα νέο σύστημα συγκεντρωτικών φωτοβολταϊκών θα μπορούσε να λειτουργήσει. Η απάντηση έρχεται υπό τη μορφή μιας... μινιατούρας της ίδιας σφαίρας, η οποία όχι μόνο λειτουργεί, αλλά μπορεί να είναι ο πιο εντυπωσιακός ηλιακός φορτιστής που έχει παρουσιαστεί.

Ο φορτιστής που ονομάζεται Beta.ey χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με τη μεγάλη σφαίρα της Rawlemon, με τη διαφορά ότι το μέγεθός του είναι τέτοιο που μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα γραφείο ή κοντά στο παράθυρο ώστε να δέχεται το ηλιακό φως.

Σε αντίθεση με άλλους μικρού μεγέθους ηλιακούς φορτιστές που χρειάζονται μια σχετικά μεγάλη επιφάνεια ηλιακών κυψελών για να τροφοδοτήσουν ένα κινητό τηλέφωνο ή άλλες μικρές συσκευές, το Beta.ey εστιάζει την ακτινοβολία σε μια μικροσκοπική ηλιακή κυψέλη διαμέτρου μόλις ενός εκατοστού.

RAWLEMON

Η γιγαντιαία κρυστάλλινη σφαίρα, η οποία λειτουργεί ως συγκεντρωτής ηλιακής ενέργειας παρακολουθώντας τον ήλιο και εστιάζοντας την ακτινοβολία του σε ένα συλλέκτη.

Ο Μπρέσελ υποστηρίζει ότι το σύστημα, που περιλαμβάνει θύρα USB για απευθείας φόρτιση καθώς και μπαταρία 27,5 βατ για αποθήκευση, μπορεί να φορτίσει πλήρως ένα έξυπνο κινητό τηλέφωνο μιάμιση φορά την ημέρα. Επίσης, μπορεί να λειτουργήσει ως διακοσμητική λάμπα χάρη σε δύο μικρούς LED.

Το Beta.ey περιλαμβάνεται στην εκστρατεία συγκέντρωσης πόρων της Rawlemon στο Indiegogo για τη μεγάλη ηλιακή σφαίρα, όπου ο Μπρέσελ φιλοδοξεί να συγκεντρώσει 120.000 δολάρια μέχρι το Μάρτιο. Ο εμπνευστής των δύο συσκευών υπόσχεται να αποστείλει μέσα στον ερχόμενο Ιούνιο τους πρώτους τέτοιους φορτιστές σε όσους τον υποστηρίξουν δίνοντας 149 δολάρια και πάνω.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή