Π. Καμμένος: Έκλεισαν την ΕΡΤ για να ελέγξουν τη Δημοκρατία

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014 16:25
UPD:16:28
anexartitoiellines
A- A A+

Συνάντηση με τα προεδρεία των συνδικαλιστικών σωματείων των δημοσιογράφων, της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, είχε σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, με αντικείμενο τις εξελίξεις στην κρατική ραδιοτηλεόραση μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ. 

«Είναι σημαντικό να δούμε την ΕΡΤ, όχι ως μια υπόθεση διεκδίκησης κάποιων εργαζομένων που πετάχτηκαν στο δρόμο παράνομα και αντισυνταγματικά, αλλά ως θέμα Δημοκρατίας», ανέφερε ο κ. Καμμένος μετά τη συνάντηση.

Υποστήριξε ακόμη ότι το κόμμα του «από την ημέρα που παράνομα και αντισυνταγματικά έπεσε το "μαύρο" στην ΕΡΤ» δεν έχει τη δυνατότητα της δωρεάν ενημέρωσης του ελληνικού λαού. Όπως είπε, «κάθε φορά που πρέπει να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό πλέον, πρέπει να πληρώσουμε και να ζητήσουμε την αναμετάδοση της πληροφορίας, που δεν γίνεται».

Ο κ. Καμμένος δήλωσε ακόμη ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συνεχίζουν να στηρίζουν «το εμπάργκο απέναντι σε αυτό το μόρφωμα ρουσφετιού που έχει φτιάξει η κυβέρνηση, κλείνοντας τη δημόσια τηλεόραση και το δημόσιο ραδιόφωνό όχι για οικονομικούς λόγους - διότι η ΕΡΤ ήταν κερδοφόρα και προσέφερε στον εθνικό προϋπολογισμό - αλλά προκειμένου να ελεγχθεί η πληροφόρηση, να ελεγχθεί ουσιαστικά η Δημοκρατία».

Εξέφρασε παράλληλα τη στήριξή του στους «εργαζόμενους στην ΕΡΤ3, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της περιφέρειας, όσους ακόμη κρατούν ζωντανή τη φωνή και την εικόνα της δημόσιας τηλεόρασης και του δημόσιου ραδιοφώνου».


Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή