Κινητοποιήσεις ήπιας μορφής ξεκινούν αγρότες της Β. Ελλάδας

Διαμαρτυρίες σε ΔΟΥ
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014 14:34
UPD:15:10
Eurokinissi
A- A A+

Ήπιες κινητοποιήσεις ξεκινούν αγρότες της Βόρειας Ελλάδας αντιδρώντας στην υποχρέωση τήρησης, από τη φετινή χρονιά, βιβλίων εσόδων- εξόδων, ενώ δεν αποκλείεται να σκληρύνουν την στάση τους σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Πολλοί πάντως αγρότες στη Β. Ελλάδα τηρούν στάση αναμονής εν όψει διαβουλεύσεων που επιδιώκουν με ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης, ενώ αύριο εκπρόσωποι των αγροτών από όλη την Ελλάδα έχουν δώσει «ραντεβού» στην Αθήνα προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.

Ωστόσο, όσοι συμμετείχαν στη συνάντηση της Λάρισας, την περασμένη Κυριακή, εμφανίζονται αποφασισμένοι να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις, «ζεσταίνοντας τις μηχανές των τρακτέρ τους προκειμένου να βγουν άμεσα στον δρόμο», όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αγρότης Κώστας Τσαούκας από την Πέλλα.

Αύριο, αγρότες του νομού θα συνεδριάσουν στη Σκύδρα, με μοναδικό θέμα την τήρηση βιβλίων εσόδων- εξόδων και για την Παρασκευή καλούν σε κινητοποίηση στην εφορία της Έδεσσας, την οποία και δεν αποκλείεται να καταλάβουν συμβολικά, σύμφωνα με τον κ. Τσαούσκα.

Όπως ανέφερε επίσης ο ίδιος, ήδη σε ορισμένα χωριά τα τρακτέρ βρίσκονται στις πλατείες, έτοιμα να συμμετάσχουν στα μπλόκα που ενδέχεται να στηθούν στο επόμενο διάστημα.

Αντίστοιχες κινήσεις πραγματοποιεί και μερίδα αγροτών από την Ημαθία, με τον Αγροτικό Σύλλογο Νάουσας να έχει προγραμματίσει κινητοποίηση στη ΔΟΥ Βέροιας την Παρασκευή, ενώ στην Πιερία, η διαμαρτυρία θα γίνει την ίδια ημέρα στη ΔΟΥ Κατερίνης.

Κινητοποιήσεις στις ΔΟΥ Λαγκαδά, Σερρών και Κιλκίς προγραμματίζουν και αγρότες των αντίστοιχων περιοχών για την Παρασκευή το πρωί, ενώ αυτοί της Θεσσαλονίκης προτίθενται να συμμετάσχουν σε κινητοποίηση που σχεδιάζεται στην Agrotica, η οποία θα διεξαχθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στο διάστημα από τις 30 Ιανουαρίου έως και τις 2 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή