Κρήτη: «Σήμα κινδύνου» για την καταστροφή των χημικών της Συρίας

Κοινή επιστολή τεσσάρων Επιμελητηρίων προς τον υπουργό Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλο
Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014 13:11
UPD:13:16
REUTERS/STRINGER

Ειδικοί του ΟΗΕ στα χημικά, φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες, κρατούν ευρήματα από το ένα απο τα σημείο των επιθέσεων με χημικά σε συνοικία της Δαμασκού (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Την κάθετη αντίθεσή τους στην προοπτική καταστροφής μέρος του χημικού οπλοστασίου της Συρίας δυτικά της Κρήτης εκφράζουν οι πρόεδροι τεσσάρων Επιμελητηρίων του νησιού, με κοινή επιστολή τους προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλο.

Οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου διατυπώνουν την ανησυχία τους με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία μέρος του χημικού οπλοστασίου της Συρίας αναμένεται να καταστραφεί με την μέθοδο της υδρόλυσης στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, και συγκεκριμένα δυτικά του νομού Χανίων.

«Η συγκεκριμένη είδηση έχει εύλογα προκαλέσει έντονο προβληματισμό και ανησυχία σε όλο τον επιχειρηματικό κόσμο τον όποιο εκπροσωπούμε αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία του νησιού μας. Ανησυχία η οποία επιτείνεται από τις δηλώσεις διαφωνιών, από έγκριτους επιστήμονες της χώρας μας, σε σχέση με την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης μεθόδου καταστροφής χημικών όπλων», υπογραμμίζουν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων.

Καλούν τέλος τον κ. Βενιζέλο να προβεί σε κάθε αναγκαία ενέργεια προκειμένου να αποτραπεί η συγκεκριμένη επιχείρηση και να αναζητηθεί άλλος τρόπος και περιοχή εξουδετέρωσης στην ξηρά έτσι ώστε η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας να γίνει πράγματι με ασφάλεια και με μεθόδους που δεν θα έχουν επιπτώσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή