«Ταξίδι στην υποβρύχια Ελλάδα»

Ο ελληνικός βυθός σε έκθεση φωτογραφίας, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014 10:20
K. Ladas
A- A A+

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», μέχρι και το τέλος Απριλίου, γίνεται χώρος φιλοξενίας μιας μοναδικής έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Ταξίδι στην υποβρύχια Ελλάδα».

Αποκάλυψη ενός υποθαλάσσιου κόσμου που κρύβει την ομορφιά των χρωμάτων, των εναλλαγών στα τοπία και των θαυμάτων της ζωής, αλλά παράλληλα και μια κραυγή που φέρνει στην επιφάνεια τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο βυθός της Ελλάδας από την κακή ανθρώπινη δραστηριότητα.  Αυτός είναι ο διπλός ρόλος της νέας έκθεσης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το νέο αυτό «φωτογραφικό ταξίδι», μια πρωτοβουλία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της ΜΚΟ «Υδροναύτες», έχει στόχο να παρουσιάσει στο κοινό την ομορφιά της υποβρύχιας Ελλάδας, όπως τη γνωρίζουμε αλλά και όπως υπομονετικά περιμένει να την ανακαλύψουμε μέσα από το φακό. Παράλληλα, όμως, αυτή η φωτογραφική «κατάδυση» σε ένα σιωπηλό αλλά και ολοζώντανο κόσμο ομορφιάς, ζητά με πάθος την αφύπνισή μας, με στόχο την πιο αναγκαία από ποτέ προστασία του υποθαλάσσιου πλούτου της χώρας μας. 

Η έκθεση θα παρουσιάζεται από σήμερα, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, και θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου, στον χώρο «Περιβάλλον & Πολιτισμός», στο επίπεδο αναχωρήσεων του αεροδρομίου (είσοδος 3 / ο χώρος είναι προσβάσιμος σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου).

Οι «Υδροναύτες»

K. LADAS
Η ΜΚΟ «Υδροναύτες» δημιουργήθηκε το 2010 και ουσιαστικά έγινε το μέσο με το οποίο οι έλληνες ερασιτέχνες αυτοδύτες μπόρεσαν να εκφράσουν έμπρακτα την ευγνωμοσύνη τους προς τον υδάτινο κόσμο για όσα τους έχει προσφέρει στις περιηγήσεις τους. Προσπαθώντας να συμβάλλουν στην προστασία του, πραγματοποιούν εθελοντικές δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε μια διαρκή προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας στα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και στην διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς