Τη συνδρομή Βαρθολομαίου για το μεταναστευτικό ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2014 11:54
UPD:11:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.

A- A A+

Για την καμπάνια της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Κομισιόν ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης της μεταναστευτικής πολιτικής. 

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχαν, στην καμπάνια του δίνεται έμφαση σε τρία θέματα: Στην κρίση και στην ανάγκη να τερματιστεί η λιτότητα, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην επαναδιαπραγμάτευση της μεταναστευτικής πολιτικής. 

«Ζήτησα από τον Παναγιώτατο και τη συνδρομή του οικουμενικού πατριαρχείου, θα ζητήσω και των άλλων Εκκλησιών στο ουμανιστικό πανανθρώπινο αίτημα να υπάρξει αλλαγή στάσης και αλλαγή της εφαρμοζόμενης μεταναστευτικής πολιτικής που έχει δυστυχώς μετατρέψει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο ψυχών και τις χώρες υποδοχής σε αποθήκες ανθρώπινων ψυχών», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΔΤ

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ακόμη ότι «εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν προορισμό τις χώρες του Βορρά κυρίως, στερούνται δυνατότητας να ταξιδέψουν εκεί και μένουν εγκλωβισμένοι στις χώρες του Νότου που πλέον δεν μπορούν να αντέξουν και την οικονομική κρίση αλλά και τις επιπτώσεις μιας στρεβλής και άδικης μεταναστευτικής πολιτικής».

«Η ουμανιστική διάσταση του προβλήματος», πρόσθεσε, «δίνει σε εμάς την ευκαιρία να ζητήσουμε την συμπαράταξη στο αίτημά μας και των Εκκλησιών. Των χριστιανικών, αλλά και όλων των Εκκλησιών».

EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

«Πιστεύουμε ότι η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο αλλά και η αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής είναι δύο σημεία στα οποία συμπλέουν οι θέσεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με τις αξίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή