Αντιδράσεις εργαζομένων στον ΗΣΑΠ στον τρόπο πρόσληψης 200 ελεγκτών

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 21:43
UPD:21:45
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
A- A A+

Την αντίθεσή της στον τρόπο των προσλήψεων αλλά και στις αμοιβές από την ΣΤΑΣΥ ΑΕ (Σταθερές Συγκοινωνίες) σε 200 ανέργους του ΟΑΕΔ που θα χρησιμοποιηθούν ως ελεγκτές κομίστρου εκφράζει με ανακοίνωσή της, η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, η κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τις μεγάλες ανάγκες σε προσωπικό που υπάρχουν στη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ επιλέγει να τις καλύψει, μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, προσλαμβάνοντας μόνο για 5 μήνες 200 άτομα για την θέση των ελεγκτών κομίστρου, με καθαρές αποδοχές της τάξης των 450 ευρώ το μήνα.

«Το μόνο, που θέλει είναι να κρατήσει κάποιους εργαζόμενους σε ομηρεία μέχρι τις εκλογές του Ιουνίου, δίνοντας τους αντί για μισθό ένα…. φιλοδώρημα. Η μαυρογιαλουρίστικη αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Τέλος, η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ επισημαίνει, πως για να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της ΣΤΑΣΥ απαιτούνται προσλήψεις σε τακτικό προσωπικό που θα αμείβεται με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και θα έχει συγκροτημένα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή