Τροπολογία ΚΚΕ για την απαγόρευση διακοπής ρεύματος σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες

Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2013 15:27
UPD:15:30
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η τροπολογία του Κομμουνιστικού Κόμματος προβλέπει την αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε κατοικίες οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

A- A A+

Τροπολογία – προσθήκη για την απαγόρευση της διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν κατέθεσε η Κ.Ο. του ΚΚΕ στα ν/σχ για τους οδικούς άξονες και την ανασφάλιστη εργασία.

Η τροπολογία του Κομμουνιστικού Κόμματος προβλέπει επίσης την αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε κατοικίες οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ «και ιδιαίτερα στους ανέργους, τις οικογένειες που ζούνε στο όριο η κάτω από το όριο της φτώχειας, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους χρόνια πάσχοντες, τους υπερήλικους, τις πολύτεκνες λαϊκές οικογένειες, τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν χρεοκοπήσει η βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας, στους ξεκληρισμένους φτωχούς αγρότες».

Στην αιτιολογική έκθεση που κατέθεσε, το ΚΚΕ εξηγεί ότι ο θάνατος δύο ανθρώπων και οι άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες ζουν χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά από τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος καθιστούν αναγκαία τη λήψη επειγόντων μέτρων.

Χαρακτηρίζει επίσης «γενικόλογες και αόριστες» τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, τονίζοντας ότι «η ευχή να εξαντληθούν όλες οι ‘ανθρώπινες δυνατότητες’ και η μετάθεση της ευθύνης στην εκκλησία, στους δήμους, στην λεγόμενη ‘κοινωνία των πολιτών’ αποτελεί κοροϊδία μέσα στην ‘απελευθερωμένη αγορά’ ηλεκτρικής ενέργειας που ισχύει για όλα τα κράτη – μέλη της Ε.Ε.».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή