Ευ. Βενιζέλος: Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα

Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2013 12:30
UPD:12:35
FOSPHOTOS /Menelaos Myrillas

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος.

A- A A+

Στα «ριζικά μέτρα» που λαμβάνει η κυβέρνηση με στόχο να μην μείνει χωρίς ρεύμα κανένα νοικοκυριό στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη.

«Η ενεργειακή φτώχεια είναι μία μεγάλη απειλή για όλη την Ευρώπη. 50 εκατ. άνθρωποι κινδυνεύουν στην Ευρώπη από ενεργειακή φτώχεια. Στην Ελλάδα αυτό το φαινόμενο δεν μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, διαβεβαιώνοντας ότι όσοι θα ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο, πέραν των όσων είναι ήδη εντεταγμένοι, θα έχουν την καλύτερη δυνατή μεταχείριση από τη ΔΕΗ ώστε ποτέ να μην υπάρχει διακοπή ρεύματος για αυτούς.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τα ίδια ευεργετήματα θα ισχύσουν και για όσους είναι «εκτός των τειχών», δεν έχουν δηλαδή ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο και είναι γραμμένοι στους καταλόγους κοινωνικής αλληλεγγύης των δήμων και των ενοριών την 1η Νοεμβρίου του 2013

«Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σε χιλιάδες οικογένειες, μπορεί αυτές να είναι 500 χιλιάδες οικογένειες και παραπάνω, δεν θα διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

Προανήγγειλε ακόμη ότι θα παρέχεται έκπτωση έως 70% στο ρεύμα σε διάφορες κοινωνικές δομές, όπως ενορίες που προσφέρουν συσσίτια ή δομές των δήμων που παρέχουν βοήθεια.

Ο κ. Βενιζέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί όμως και στην περιβαλλοντική διάσταση του θέματος, καθώς, όπως είπε, δεν είναι δυνατόν να τροφοδοτούμε  το φαινόμενο της αιθαλομίχλης τις ημέρες μάλιστα που υπάρχει κρίση.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή