Κ. Αρβανιτόπουλος: Δεν θα δεχτούμε εκπτώσεις για το εξάμηνο

Αισιόδοξος όσον αφορά στην κατάσταση στο ΕΚΠΑ δήλωσε ο υπουργός Παιδείας
Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2013 15:04
UPD:15:11
EUROKINISSI

Ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος (φωτογραφία αρχείου) εξέφρασε την αισιοδοξία του όσον αφορά στο ΕΚΠΑ, εκτιμώντας ότι οι καθηγητές και οι φοιτητές δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα τη Δευτέρα να προσέλθουν στα αμφιθέατρα κανονικά.

A- A A+

Το θέμα του εξαμήνου είναι το κύριο θέμα το οποίο απασχολεί το υπουργείο Παιδείας και την κοινωνία, δήλωσε στο Βήμα FM 99,5 ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, προσθέτοντας ότι η πολιτεία δεν πρόκειται να δεχτεί εκπτώσεις όσον αφορά στις 13 εβδομάδες που απαιτούνται για κάθε εξάμηνο.

Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν θα αλλοιωθεί, είπε ο υπουργός, και πρόσθεσε ότι το αυτοδιοίκητο ορίζει ότι την ευθύνη για την οριοθέτηση του εξαμήνου την έχουν οι γενικές συνελεύσεις των τμημάτων. «Θα μπορούσε να πει κανείς,  ότι με την έναρξη των προγραμμάτων στο  Καποδιστριακό από την Δευτέρα, η εκπαιδευτική διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουλίου και το εξάμηνο θα κερδηθεί. Σε κάθε περίπτωση, αυτό εναπόκειται στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο» δήλωσε.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του όσον αφορά στο ΕΚΠΑ, εκτιμώντας ότι οι καθηγητές και οι φοιτητές δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα τη Δευτέρα να προσέλθουν στα αμφιθέατρα κανονικά.

«Η πλειοψηφία των διοικητικών υπαλλήλων συμφώνησε, ότι υπάρχει ένας οδικός χάρτης πάνω στις δημοσιοποιημένες προτάσεις  για την διοικητική αναδιάρθρωση των Πανεπιστημίων, που επηρεάζονται από τη διαθεσιμότητα, για να μπορέσουν να γυρίσουν στην εργασία τους και έτσι να λειτουργήσει εύρυθμα το Πανεπιστήμιο» ανέφερε, ενώ έκανε λόγο για μικρή μειοψηφία η οποία τάχθηκε όχι εναντίον των προτάσεων, αλλά διαδικαστικά εναντίον του ανοίγματος, συμφωνώντας όμως ότι γίνεται συζήτηση επί των προτάσεων.

Όσον αφορά στα περί επιστράτευσης, ο υπουργός τη χαρακτήρισε έσχατο μέτρο και τόνισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, καθώς ένα τέτοιο μέτρο πρέπει να είναι απολύτως αιτολογημένο και αποτελεσματικό, αλλιώς εγείρει ζητήματα νομιμοποίησης. Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν έχει συνεισφέρει ούτε μία πρόταση στον «πιο κρίσιμο χώρο της παιδείας» και κατηγορώντας τον για στείρα αντιπαράθεση, η οποία δεν αρμόζει σε ένα κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή