Προσωρινή αποβολή αντί για κίτρινη κάρτα προτείνει ο Πλατινί

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013 22:49
UPD:22:55
REUTERS/VALENTIN FLAURAUD

Ο πρόεδρος της UEFA (φωτογραφία αρχείου) προτείνει να αντικατασταθεί η κίτρινη κάρτα και αντ΄ αυτής να καθιερωθεί ποινή προσωρινής αποβολής από το παιχνίδι.

Μία ρηξικέλευθη αλλαγή στους κανονισμούς ποδοσφαίρου έριξε στο τραπέζι προς συζήτηση ο Μισέλ Πλατινί, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «As».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της UEFA προτείνει να αντικατασταθεί η κίτρινη κάρτα και αντ΄ αυτής να καθιερωθεί ποινή προσωρινής αποβολής από το παιχνίδι, όπως ισχύει σε άλλα αθλήματα σαν το ράγκμπι, το πόλο, το χόκεϊ επί πάγου και το χάντμπολ.

«Θα το έκανα όπως στο ράγκμπι, μία αποβολή 10-15 λεπτών» είπε ο Πλατινί, διευκρινίζοντας ότι «έτσι θα ωφελείται άμεσα η αντίπαλη ομάδα, ενώ με το σύστημα των καρτών ευνοείται ο προσεχής αντίπαλος».

Ο πρόεδρος της UEFA διευκρίνισε πάντως ότι αυτή είναι απλώς μία ιδέα, οι επιπτώσεις της οποίας στο παιχνίδι θα πρέπει να διερευνηθούν ενδελεχώς.

Επίσης, δήλωσε ότι είναι υπέρ της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ οι Κυπελλούχες ομάδες, επισημαίνοντας πάντως ότι σε αυτό το ζήτημα διαφωνεί η πλειοψηφία των Εθνικών ομοσπονδιών της «γηραιάς ηπείρου». 

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις