Απορρίφθηκε επιστράτευση των διοικητικών υπαλλήλων

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013 16:07
UPD:16:57
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ο Αντώνης Σαμαράς παρέσχε τη στήριξή του στον κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για τις όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί, ενώ ανάμεσα στα σενάρια που εξετάστηκαν ήταν κι αυτό της επιστράτευσης των διοικητικών υπαλλήλων σε περίπτωση που συνεχιστεί η απεργία τους, ως ύστατη λύση προκειμένου να μην χαθεί το εξάμηνο, ωστόσο, απορρίφθηκε κατηγορηματικά.

A- A A+

Απορρίφθηκε επιστράτευση των διοικητικών υπαλλήλων στη συνάντηση που είχαν για την κρίση σε Καποδιστριακό και Πολυτεχνείο ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Παιδείας.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, το ενδεχόμενο αυτό απορρίφθηκε, ακριβώς γιατί ο Πρωθυπουργός έδωσε απόλυτη στήριξη στις κινήσεις του υπουργού, για όλες τις κινήσεις του, και προέκρινε την επιμονή στον διάλογο στη βάση συγκεκριμένων δημοσιοποιημένων προτάσεων του κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Την ίδια ώρα, με νέα δήλωσή του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης κάνει λόγο για «αήθη επίθεση».

«To Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εγώ προσωπικά δεχόμεθα αήθη επίθεση από ορισμένους κύκλους που απεργάζονται σκοτεινά σχέδια», αναφέρει ο πρύτανης και προσθέτει:

«Δηλώνω ότι θα υπερασπιστώ το κύρος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την τιμή και την υπόληψή μου, εκεί που κάθε Έλληνας πολίτης δικαιούται. Δεν προτίθεμαι τώρα να απαντήσω δημόσια και με συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία στους συκοφάντες μου. Θα το πράξω σύντομα στα αρμόδια όργανα και δημόσια. Επαφίεμαι στην πανεπιστημιακή κοινότητα για αποφασίσει για την τύχη του πρύτανή της».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή