Δράση: Να αντικατασταθεί άμεσα ο κ. Αρβανιτόπουλος

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013 10:32
UPD:10:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
A- A A+

Την άμεση αντικατάσταση του υπουργού Παιδείας ζητεί η Δράση, με αφορμή την κατάσταση στα πανεπιστήμια, αλλά και τη «βουτιά» της χώρας μας στο τεστ εκπαιδευτικής αξιολόγησης PISA του ΟΟΣΑ.

Όπως τονίζει η Δράση, η ποιότητα της παιδείας όχι μόνο είναι πολύ κακή στη χώρα μας σε όλα τα επίπεδα αλλά και χειροτερεύει χρόνο με τον χρόνο. «Είναι χαρακτηριστικό ότι φτάσαμε στο σημείο να συζητάμε πώς θα "σωθεί" το εξάμηνο στα Πανεπιστήμια - και γι’ αυτό τα "αυτοδιοίκητα" Πανεπιστήμια χρειάστηκαν νομοθετική ρύθμιση! - χωρίς καμία σκέψη για την ποιότητα της παιδείας που θα παρασχεθεί σε αυτό το "εξάμηνο" και για την επάρκεια των επιστημόνων που θα αποφοιτήσουν», επισημαίνει.

Η Δράση κατηγορεί τον κ. Αρβανιτόπουλο ότι «έχει αποτύχει πλήρως στον ρόλο που ανέλαβε», καθώς «με πρόσχημα να κάνει τον νόμο "Διαμαντοπούλου" πιο λειτουργικό, οδήγησε στη σημερινή κατάσταση», ενώ «δεν προχώρησε στην έγκαιρη αξιολόγηση του προσωπικού των Ιδρυμάτων, αλλά ούτε αντέδρασε έγκαιρα στην απεργία, ώστε να διορθωθεί η κατάσταση έστω και με καθυστέρηση».

Καλεί τέλος την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις, να ανοίξει Πανεπιστήμια και να αρχίσει να αντιμετωπίζει συνολικά το θέμα της παιδείας «με τη σοβαρότητα που της πρέπει».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή