Διαψεύδει ότι δολοφόνησε στέλεχος της Χεζμπολάχ το Ισραήλ

Είχε κατηγορηθεί νωρίτερα από τη σιιτική οργάνωση του Λιβάνου
Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013 15:04
UPD:16:44
REUTERS/MOHAMED AZAKIR

Τη δολοφονία ενός από τους ηγέτες της ανακοίνωσε σήμερα η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, επιρρίπτοντας ευθέως την ευθύνη στο Ισραήλ. Ο Χάσαν Χάουλο Αλ Λακίς, ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της Τετάρτης κοντά στο σπίτι του στην περιοχή Χάνταθ, ανατολικά της Βηρυτού, λίγο μετά από τηλεοπτική συνέντευξη του αρχηγού του κόμματος.

A- A A+

Το Ισραήλ διέψευσε την Τετάρτη τις κατηγορίες της Χεζμπολάχ του Λιβάνου που καθιστούν υπεύθυνο το Τελ Αβίβ για τη δολοφονία ενός εκ των ηγετικών στελεχών της κοντά στη Βηρυτό.

«Το Ισραήλ ουδεμία σχέση έχει με αυτό», δήλωσε ο Γιγκάλ Παλμόρ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

«Είναι ένα ακόμη παβλοφικό αντανακλαστικό της Χεζμπολάχ που εξαπολύει αυτομάτως κατηγορίες, πριν ακόμη να μπορέσει να συνειδητοποιήσει τι συνέβη», εξήγησε ο κ. Παλμόρ.

Το σιιτικό κόμμα του Λιβάνου ανακοίνωσε τον θάνατο του Χάσαν Χάουλο Αλ Λακίς, ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της Τετάρτης κοντά στο σπίτι του στην περιοχή Χάνταθ, ανατολικά της Βηρυτού, λίγο μετά από τηλεοπτική συνέντευξη του αρχηγού του κόμματος.

«Η ευθεία κατηγορία απευθύνεται φυσικά προς τον ισραηλινό εχθρό που είχε προσπαθήσει επανειλημμένα και σε πολλές περιοχές να εξοντώσει τον αδελφό μας μάρτυρα, αλλά μέχρι χθες το βράδυ είχε αποτύχει. Στον εχθρό αυτόν ανήκει ακέραια η ευθύνη και όλες οι συνέπειες αυτής της αποτρόπαιας πράξης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Χεζμπολάχ.

EURONEWSGREEK

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στη σιιτική οργάνωση, το ηγετικό της στέλεχος ήταν πολύ στενός συνεργάτης του αρχηγού της Χάσαν Νασράλα.

Η δολοφονία σημειώνεται ενώ η ένοπλη σιιτική οργάνωση πολεμά επί μήνες στο πλευρό του συριακού καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Ασαντ, επιτρέποντάς του να καταγάγει νίκες στο πεδίο της μάχης έναντι των – κατά κύριο λόγο σουνιτών - σύρων ανταρτών.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή