ΠΟΜΙΔΑ: Ο ΥΠΟΙΚ έβγαλε τον μανδύα του τεχνοκράτη και έβαλε του λαϊκισμού

Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2013 18:34
UPD:18:39
REUTERS/YORGOS KARAHALIS

Βολές κατά του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα (φωτογραφία αρχείου), εξαπέλυσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων.

A- A A+

Βολές κατά του υπουργού Οικονομικών εξαπέλυσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων.

«Με τη δήλωσή του ότι με το σχέδιο νόμου για τη διπλή φορολογική καταλήστευση της αστικής ακίνητης περιουσίας "θα πληρώσει και η Εκάλη" ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας δυστυχώς χθες έβγαλε το μανδύα του τεχνοκράτη και φόρεσε και αυτός τον γνωστό και πολυφορεμένο μανδύα του λαϊκισμού, προσπαθώντας να πείσει την κοινή γνώμη ότι η ρύθμιση είναι δίκαιη γιατί θα επιβαρύνει τις "ελίτ" της ελληνικής κοινωνίας» σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Η ΠΟΜΙΔΑ, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως «η πραγματικότητα, όπως γνωρίζουν πολύ καλά οι Έλληνες πολίτες και θα όφειλε να αναγνωρίζει και ο κ. υπουργός των Οικονομικών, είναι ότι η φορολογία των ακινήτων έχει πλήξει άγρια, σε πολλές περιπτώσεις ανεπανόρθωτα, τη μεσαία τάξη και η φορολογική επιβάρυνση το 2014 θα είναι ακόμα υψηλότερη σε σχέση με το 2013, ιδιαίτερα για τους κατόχους της απαξιωμένης και ξενοίκιαστης αστικής περιουσίας».

Η ομοσπονδία σημειώνει ακόμη ότι «ο κ. Στουρνάρας γνωρίζει πολύ καλά ότι η ρύθμιση που προετοιμάζει για τη Βουλή, την οποία υπερασπίζεται με τόσο πάθος, δεν είναι αυτή της αυτοτελούς φορολόγησης κάθε ακινήτου, που είχε ορθά ο ίδιος προτείνει προ μηνών, αλλά μια άλλη παράλογη και κραυγαλέα αντισυνταγματική, αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκήθηκαν από τους πολιτικούς της περιφέρειας».

«Πιέσεις» όπως λέει «όλων αυτών που κατάφεραν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να ελαφρύνουν την επιβάρυνση των ψηφοφόρων τους μεταθέτοντας τα βάρη που τους αναλογούν στα συνήθη "κορόιδα", δηλαδή τους εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες αστικής ακίνητης περιουσίας της χώρας, που βαφτίστηκαν συλλήβδην από το κ. υπουργό "κάτοικοι Εκάλης"».

Ο υπουργός Οικονομικών γνωρίζει τέλος ότι αν η «ελίτ των εισοδηματιών της Εκάλης» παραμένει αφορολόγητη, την ευθύνη γι' αυτό τη φέρουν οι μηχανισμοί του ίδιου του υπουργείου του» καταλήγει η ΠΟΜΙΔΑ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή