Ολγα Κεφαλογιάννη: Εφικτός ο στόχος για το «city break» μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013 17:53
UPD:17:59
EUROKINISSI

H υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι οι τουριστικές ανταλλαγές των δυο χωρών αποτελούν ιδανικό τρόπο προσέγγισης των δυο λαών και ενίσχυση των ήδη δυνατών δεσμών φιλίας.

A- A A+

Στόχος της Ελλάδας είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και οι άλλες πόλεις της χώρας να προωθηθούν ως κύριοι προορισμοί «city break»  και τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία εργάζονται για την επιτυχή εφαρμογή του, ανέφερε μεταξύ άλλων η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, κάνοντας λόγο για μια νέα αφετηρία  στις σχέσεις των δύο κρατών. 

Η Κ. Όλγα Κεφαλογιάννη στην ομιλία της στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ελληνικό προξενείο Κωνσταντινούπολης για την προβολή του ελληνικού τουρισμού, με έμφαση στη γαστρονομία και το «city break», επισήμανε την εποικοδομητική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και των αρμόδιων τουρκικών Αρχών τους τελευταίους μήνες και επεσήμανε ότι το 2013 ήταν μια από τις καλύτερες από πλευράς αφίξεων Τούρκων επισκεπτών στην Ελλάδα.

Για το «city break» σημείωσε ότι στόχος είναι ρεαλιστικός καθώς, όπως είπε, υπάρχει εγγύτητα μεταξύ των δυο χωρών, δυνατότητα συχνών πτήσεων χαμηλού κόστους αλλά και εναλλακτικοί τρόποι μετάβασης (οδικώς και ακτοπλοϊκώς).

Αναφερόμενη στη σημασία που δίνει η Ελλάδα στην αγορά της Τουρκίας, η κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι εδώ και έναν μήνα έχει αποσταλεί ειδικός εντεταλμένος, ώστε, σε συνεργασία με τις προξενικές Αρχές, να γίνουν οι κατάλληλες προετοιμασίες για την πληροφόρηση και υποδοχή των Τούρκων επιχειρηματιών του τουρισμού και των επισκεπτών από τη νέα χρονιά.

Καταλήγοντας, η υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι οι τουριστικές ανταλλαγές των δυο χωρών αποτελούν ιδανικό τρόπο προσέγγισης των δυο λαών και ενίσχυση των ήδη δυνατών δεσμών φιλίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, εκπρόσωποι άλλων περιφερειών, εκπρόσωποι του ΣΕΤΕ, του ΞΕΕ, της ΗΑΤΤΑ και πολλοί Έλληνες επιχειρηματίες.

Εκ μέρους της τουρκικής πλευράς το «παρών» έδωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Αμπντουραχμάν Αριτζί, ο υπουργός Επικρατείας και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς, καθώς και πολλοί Τούρκοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα.

Στις συναντήσεις αυτές επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα που επικρατεί μεταξύ των δυο χωρών, για ενδυνάμωση των τουριστικών σχέσεων, ενώ συζητήθηκε και το θέμα της ανάπτυξης κοινών τουριστικών πακέτων, καθώς και η απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης θεωρήσεων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή