ΕΟΦ: Άστοχες οι ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αξιοπιστία του οργανισμού

Παρέμβαση στην «κόντρα» για το φάρμακο
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013 15:13
UPD:15:33
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο πρόεδρος του ΕΟΦ υπογράμμισε ότι τη φαρμακευτική πολιτική δεν την υπαγορεύουν οι ανάγκες των φαρμακευτικών εταιρειών, αλλά των πολιτών, και ότι η δημόσια υγεία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Οι ενστάσεις, «ακόμη και καταγγελίες», στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία, την αξιοπιστία και τη φερεγγυότητα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) είναι τουλάχιστον άστοχες και αστήρικτες, εάν δεν εξυπηρετούν ανομολόγητες επιδιώξεις, δήλωσε ο πρόεδρος του οργανισμού, Δ. Λιντζέρης.

Σε παρέμβασή του στην αντιπαράθεση που σημειώνεται στον χώρο του φαρμάκου, ο κ. Λιντζέρης σημείωσε ότι η πιστοποίηση του ΕΟΦ για τα φάρμακα είναι δείκτης υψηλής ασφάλειας και προστασίας του πολίτη. Οι εγκρίσεις και οι έλεγχοι πραγματοποιούνται, όπως επεσήμανε, με αμιγώς επιστημονικούς όρους, απόλυτα εναρμονισμένους με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

«Μοναδικός γνώμονας των αποφάσεων του ΕΟΦ είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Ως εκ τούτου τα εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ φάρμακα -πρωτότυπα και γενόσημα- είναι απολύτως ασφαλή και αξιόπιστα», τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΕΟΦ υπογράμμισε ότι τη φαρμακευτική πολιτική δεν την υπαγορεύουν οι ανάγκες των φαρμακευτικών εταιρειών, αλλά των πολιτών, και ότι η δημόσια υγεία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για το θέμα του φαρμάκου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έκανε λόγο για ανεπάρκεια των ελεγκτικών μηχανισμών και διάλυση του ΕΟΦ και του ΥΦΕΤ. Από πλευράς του, ο Π. Κουρουμπλής μίλησε για «αποψίλωση» του ΕΟΦ, προσθέτοντας ότι  «τα φάρμακα που εισάγονται στην Ελλάδα δεν τυγχάνουν κανενός ελέγχου, ιδιαίτερα τα γενόσημα, διότι δεν διαθέτει ο ΕΟΦ στελεχιακό δυναμικό που θα πάει στο φαρμακείο να πάρει φάρμακα και να κάνει ελέγχους».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή