Στο «μικροσκόπιο» του Ελεγκτικού Συνεδρίου Δ.Ο.Υ, ΟΑΕΔ, ΕΛΓΑ ΚΑΙ ΙΚΑ

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013 18:32
UPD:18:40
EUROKINISSI /ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Οι Σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα πραγματοποιήσουν ελέγχους στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σε ΔΟΥ Αττικής, στον ΟΑΕΔ, στον ΕΛΓΑ, στο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη και στους Δήμους της Θεσσαλονίκης. Στη φωτογραφία, το κτήριο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

A- A A+

Στοχευμένους ελέγχους σε τομείς υψηλού ελεγκτικού ενδιαφέροντος αναμένεται να πραγματοποιήσουν κλιμάκια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Μέσα στο επόμενο εξάμηνο, οι Σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα πραγματοποιήσουν ελέγχους στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σε ΔΟΥ Αττικής, στον ΟΑΕΔ, στον ΕΛΓΑ, στο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη και στους Δήμους της Θεσσαλονίκης.

Η τετραμελής ελεγκτική ομάδα του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θα επισκεφθεί τους φορείς θα διενεργήσει :

  • Χρηματοοικονομικό έλεγχο και έλεγχο επί των εσόδων από εισφορές στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ,
  • Χρηματοοικονομικό έλεγχο  και έλεγχο  συμμόρφωσης επί των διαδικασιών καταβολής αποζημιώσεων σε αγρότες από τον ΕΛΓΑ,
  •  Έλεγχο  επί  των εξόδων (χορήγηση επιδομάτων - προγράμματα κατάρτισης) στον ΟΑΕΔ,
  • Έλεγχο  επάρκειας του συστήματος βεβαίωσης και είσπραξης των εσόδων από τις Δ.Ο.Υ.,
  • Συγκριτικό  χρηματοοικονομικό  έλεγχο επί κατηγοριών εξόδων (εκτέλεση συμβάσεων μελετών - καυσίμων) σε ΟΤΑ Α' βαθμού και
  • Χρηματοοικονομικό  έλεγχο  επί των εσόδων ενός νοσοκομείου  στην συμπρωτεύουσα και οικείου Κέντρου Υγείας.

Η ομάδα του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα κάνει έλεγχο σε όλα τα χρηματικά εντάλματα πληρωμών και εισπράξεων, τις συμβάσεις προμηθειών και έργων, τις αποδοχές, επιδόματα, υπερωρίες, κ.λπ. παροχές που χορηγήθηκαν στο προσωπικό των ελεγχόμενων φορέων και σε εξωτερικούς συνεργάτες.

Το μεθεπόμενο εξάμηνο σειρά για έλεγχο θα πάρουν, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, η Εταιρεία  Ακινήτων Δημοσίου  (ΕΤΑΔ A.E.),  το υπουργείο Παιδείας,  ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων,  το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης και η εταιρεία ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε. (Σταθερές Συγκοινωνίες).

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή