Ξεκινά η ανάρτηση κτηματογράφησης σε Πειραιά, Περιστέρι, Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρα και Σάμο

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013 10:56
UPD:11:03
EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
A- A A+

Ξεκινά από σήμερα η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων σε τέσσερις μεγάλους δήμους της Αττικής και τη Σάμο. Πρόκειται για τους δήμους Πειραιά, Περιστερίου, Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρας και τη δημοτική κοινότητα Σάμου της δημοτικής ενότητας Βαθέως Σάμου.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΚΧΑ (Eθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε.), τα στοιχεία θα παραμείνουν αναρτημένα για δύο μήνες -έως τις 13 Ιανουαρίου 2014- στα γραφεία κτηματογράφησης.

Σύμφωνα με την ΕΚΧΑ, σκοπός της ανάρτησης είναι να δοθεί η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας να λάβουν γνώση της καταγραφής των ιδιοκτησιών τους, ώστε να ελέγξουν, να επιβεβαιώσουν και να διορθώσουν τυχόν σφάλματα.

Η διαδικασία αυτή διασφαλίζει ότι η κτηματολογική βάση θα ολοκληρωθεί σωστά και δεν θα υπάρχουν προβλήματα στη μετέπειτα λειτουργία του κτηματολογίου.

Μετά την ολοκλήρωση της ανάρτησης, που περιλαμβάνει την υποβολή και εξέταση αιτήσεων διόρθωσης/ ενστάσεων και την αντίστοιχη διόρθωση στους κτηματολογικούς πίνακες, τα προσωρινά κτηματολογικά στοιχεία οριστικοποιούνται, τελειώνει η μελέτη κτηματογράφησης και ξεκινά να λειτουργεί το Εθνικό Κτηματολόγιο στη συγκεκριμένη περιοχή στη θέση του υποθηκοφυλακείου.

Κάθε δικαιούχος μπορεί να δει τα στοιχεία της ανάρτησης που τον αφορούν και ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr .

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή