ΥΠΟΙΚ: Τέσσερις έως πέντε μήνες η αναμονή για την απονομή συντάξεων δημοσίου

Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2013 11:38
UPD:11:41
ICON PRESS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το ΥΠΟΙΚ δεσμεύεται ότι κατά το επόμενο διάστημα «ο χρόνος αναμονής θα μειωθεί περαιτέρω».

A- A A+

Στους 4 - 5 μήνες, από 11 - 12 μήνες το καλοκαίρι του 2012, έχει μειωθεί μεσοσταθμικά η χρονική διάρκεια που μεσολαβεί από την αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι την απονομή της σύνταξης του Δημοσίου, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους διευθέτησαν τις εκκρεμείς αιτήσεις από την περίοδο πριν από τον Μάρτιο του 2013 με αποτέλεσμα να συντμηθεί ο χρόνος απονομής σύνταξης στους δικαιούχους.

Συγκεκριμένα, η χρονική διάρκεια για την απονομή της σύνταξης, εντός του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους έχει περιοριστεί σε 2 - 3 μήνες για τους στρατιωτικούς και υπαλλήλους σωμάτων ασφαλείας, σε 4 - 5 μήνες για τους πολιτικούς υπαλλήλους και σε περίπου 6 μήνες για τους υπαλλήλους ΝΠΔΔ και ειδικών κατηγοριών.

Το ΥΠΟΙΚ δεσμεύεται μάλιστα ότι κατά το επόμενο διάστημα «ο χρόνος αναμονής θα μειωθεί περαιτέρω».

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι το μέτρο της προκαταβολής σύνταξης, το οποίο νομοθετήθηκε στα τέλη Απριλίου του 2013 έχει πλέον τεθεί σε πλήρη εφαρμογή.

Σήμερα θα λάβουν προκαταβολή σύνταξης για τον Νοέμβριο 10.898 από τους συνολικά 11.112 αιτούντες σύνταξη, που αποχώρησαν από την υπηρεσία τους από την 1η Μαρτίου 2013 και έπειτα. «Δηλαδή», συμπληρώνει το γραφείο του κ. Σταϊκούρα, «καλύφθηκε το 98,1% του συνόλου των υπαλλήλων του Δημοσίου που αποχώρησαν έως και την 5η Νοεμβρίου 2013». 

Η προκαταβολή σύνταξης καλύπτει το 65% της οριστικής σύνταξης που θα λαμβάνει ο δικαιούχος.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή