Διερεύνηση ανώνυμης καταγγελίας περί παραβατικότητας στο Κέντρο Αλλοδαπών του Δ. Αθηναίων

Με εντολή του ΥΠΕΣ
Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2013 14:16
UPD:14:22
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Η καταγγελία αφορά παραβατικότητα υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στη διαδικασία νομιμοποίησης Αλλοδαπών (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης  και τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ανώνυμη επιστολή-καταγγελία η οποία περιήλθε στο Γραφείο του με αποστολέα «Εργαζόμενοι στο Τμήμα Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων».

Η καταγγελία αφορά παραβατικότητα υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στη διαδικασία νομιμοποίησης αλλοδαπών.

Μεταξύ άλλων καταγγέλλεται ότι «το κέντρο αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων, Ψαρών και Μαιζώνος 45, έχει μετατραπεί σε βιομηχανία, σε πλυντήριο παράνομων χιλιάδων εκδόσεων βεβαιώσεων κατάθεσης ελλιπών δικαιολογητικών (μπλέ βεβαιώσεων) χωρίς οι φάκελοι των αλλοδαπών να είναι πλήρεις, δηλ. όποιος δεν έχει τις προϋποθέσεις ανανέωσης δεν μπορεί να λάβει μπλε βεβαίωση αλλά μόνο αριθμό πρωτοκόλλου. Με το ανάλογο τίμημα όμως ο αλλοδαπός λαμβάνει τη σχετική βεβαίωση και κυκλοφορεί νόμιμα εντός και εκτός της Ελλάδος για 2-3 χρόνια….» αναφέροντας σωρεία μη σύννομων ενεργειών από μέρους της αρμόδιας Διεύθυνσης.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή