Παρουσία εισαγγελέα για να απευθύνει συστάσεις ζήτησε η ΓΑΔΑ

Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2013 09:49
UPD:09:54
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ανώτερες  δικαστικές πηγές αναφέρουν πως αργά χθες η ΓΑΔΑ απηύθυνε αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την παρουσία εισαγγελέα σε επιχείρηση εκκένωσης του δημόσιου κτηρίου της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην Αγία Παρασκευή.

Παρουσία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Γκίζη έγινε η επιχείρηση εκκένωσης της ΕΡΤ από την αστυνομία τα ξημερώματα.

Ανώτερες  δικαστικές πηγές αναφέρουν πως αργά χθες η ΓΑΔΑ απηύθυνε αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και την προϊσταμένη της Παναγιώτα Φάκου, για την παρουσία εισαγγελέα σε επιχείρηση εκκένωσης του δημόσιου κτηρίου της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην Αγία Παρασκευή.

Η διαδικασία δεν ήταν στα πλαίσια του Αυτοφώρου που αφορά το ποινικό αδίκημα της κατάληψης δημοσίου κτηρίου (334 παρ 3 ΠΚ) αλλά επιλέχθηκε ο δρόμος της «υποβολής συστάσεων προς τους εργαζόμενους» για να αποχωρήσουν από το κτήριο.

Δηλαδή ο εισαγγελέας παρίστατο στο χώρο ουσιαστικά ως «διαπραγματευτής» για να αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι στα πλαίσια του άρθρου 24 παρ.4 του νόμου 1756/88 περί κανονισμού δικαστηρίων.

Η εφαρμογή αυτών των διατάξεων επιλέχθηκε -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- για να μην ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία , ούτε να σχηματιστεί ποινική δικογραφία για αδικήματα που σχετίζονται με την κατάληψη δημοσίου χώρου. Γι’ αυτό δεν υπήρξαν και συλλήψεις εργαζομένων.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή