Αισιόδοξος για την έξοδο από την κρίση ο Κ. Παπούλιας

Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013 12:36
UPD:15:48
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας (Κ), παρουσία του ΥΜΑΘ Θόδωρου Καράογλου (2Δ) του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Σταύρου Καλαφάτη (Α) του διευθυντή του Μoυσείου Μακεδονικού Αγώνα Βασίλη Νικόλτσιου (Δ), κατά τη διάρκεια της ξενάγησής του στην έκθεση κειμηλίων που διοργανώνει το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης με τίτλο: "Το ΄40 έτσι πολεμήσαμε", που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο.

A- A A+

Αισιόδοξος ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από τη Θεσσαλονίκη αμέσως μετά τα εγκαίνια της Έκθεσης Κειμηλίων με τίτλο «Το ΄40 έτσι πολεμήσαμε» στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση, γιατί έτσι στο μυαλό μου τοποθετώ τη μάχη που δίνει ο ελληνικός λαός (και τη συνδέω) με τις δύσκολες μάχες που έδωσε στο παρελθόν και ήταν νικηφόρες», δήλωσε ο κ. Παπούλιας.

Αναφερόμενος στην έκθεση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «πέρα από το συγκίνηση είναι μια θύμηση σε ένα ιστορικό γεγονός που ξεπερνάει τον άνθρωπο».

«Όταν μιλάμε για ηρωισμό φαίνεται ότι αυτή εδώ η έκθεση αναδεικνύει ακριβώς εκείνες τις μέρες», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρος Καράογλου απένειμε στον κ. Παπούλια το Χρυσό Αριστείο Ανδρείας και σημείωσε ότι όπως το 1940 ο ελληνικός λαός είπε το μεγάλο «όχι» έτσι και σήμερα «λέει ένα βροντερό "όχι" στο νεοναζισμό, τους νέους κήρυκες του μίσους και της διχόνοιας, τους νοσταλγούς του σκοταδισμού». 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή