Απ. Τζιτζικώστας: Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, θα έκανα το ίδιο

Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013 09:22
UPD:15:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

«Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω θα έκανα το ίδιο, όχι γιατί αυτή είναι η πολιτική μου θέση, αλλά είναι άλλο αυτό που πρέπει να κάνω με το θεσμικό μου ρόλο», ανέφερε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

A- A A+

«Δεν θα πάρω πίσω την απόφαση», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στον τ/σ Mega, αναφερόμενος στην πρόσκληση βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης. 

«Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω θα έκανα το ίδιο, όχι γιατί αυτή είναι η πολιτική μου θέση, αλλά είναι άλλο αυτό που πρέπει να κάνω με το θεσμικό μου ρόλο», πρόσθεσε.

 Ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι δεν θεωρεί πως «απενοχοποιεί ένας περιφερειάρχης τη Χρυσή Αυγή με το να κληθεί εκ του νόμου βουλευτής σε μία παρέλαση». 

Απέρριψε επίσης την άποψη ότι κλείνει το μάτι στους ψηφοφόρους της Χ.Α. εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της επόμενης άνοιξης, λέγοντας: «Αλοίμονο αν κινείται ένας πολιτικός με τη λογική των επόμενων εκλογών». 

Τέλος, επέμεινε στην ανάγκη να υπάρχει σεβασμός στους νόμους, καθώς -όπως είπε- σε ανάλογη περίπτωση ένας άλλος περιφερειάρχης θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ με το επιχείρημα ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσκληση της Χ.Α. στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου προκάλεσε αρχικά την αντίδραση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και στη συνέχεια την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απέκλεισε και χθες με ανακοίνωσή της το ενδεχόμενο να ανακληθεί η απόφαση: 

«Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο του υπουργείου Εσωτερικών, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι υποχρεωμένη να αποστείλει προσκλήσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο. Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν υπάρχει απολύτως καμία δυνατότητα να εφαρμοστεί κάτι διαφορετικό από αυτό που ορίζει ο νόμος».  

 

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή