Στις 9 Δεκεμβρίου η δίκη για την υπόθεση της Marfin

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013 18:23
UPD:18:24
ICON/ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΝΙΚΟΣ

Τον Μάιο του 2010, μετά από εμπρησμό στο υποκατάστημα της Marfin στην Σταδίου, είχαν χάσει την ζωή τους τρεις άνθρωποι και είχαν τραυματιστεί άλλοι 21.

A- A A+

Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα καθίσουν στις 9 Δεκεμβρίου 2013, δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση  της Marfin.

Οι δύο κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίσταση τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, έκρηξης, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2010, μετά από εμπρησμό στο υποκατάστημα της Marfin στην Σταδίου, είχαν χάσει την ζωή τους τρεις άνθρωποι και είχαν τραυματιστεί άλλοι 21.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο ένας κατηγορούμενος εμφανίζεται να επιτέθηκε στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου και ο άλλος στο βιβλιοπωλείο Ιανός.

Οι δικαστές αναφέρουν ότι η αρχική ομάδα περίπου 12 νεαρών ατόμων, που έφεραν ξύλα, ρόπαλα, βαριοπούλες και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, διαχωρίστηκε σε δύο υποομάδες, η μία από τις οποίες κατευθύνθηκε στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» και η άλλη στο υποκατάστημα της Marfin.

Μετά την απολογία τους, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Υπενθυμίζεται, ότι για την ίδια υπόθεση, τον περασμένο Ιούλιο είχαν καταδικαστεί ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin, ο υπεύθυνος ασφαλείας του κτηρίου και η διευθύντρια του υποκαταστήματος, ενώ είχε αθωωθεί η υποδιευθύντρια.

Τόσο ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας όσο και ο υπεύθυνος ασφαλείας του υποκαταστήματος καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή φυλάκισης 22 ετών ( σύμφωνα με τον Νόμο εκτιτέα είναι τα 10), ενώ το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε ετών και ενός μήνα στην διευθύντρια της τράπεζας. Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά τους να δοθεί αναστολή στην έφεση, ενώ δύο εξ αυτών  κατέβαλαν  χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ ο καθένας. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή