Αιχμηρή ανοιχτή επιστολή ΟΕΝΓΕ προς τον υπ. Υγείας για τις εφημερίες

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013 14:12
UPD:14:17
Eurokinissi/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
A- A A+

Ρύθμιση «του καυτού προβλήματος της αποπληρωμής δεδουλευμένων εφημεριών» ζητεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, με μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανοιχτή επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας Άδ. Γεωργιάδη.

Μεταξύ άλλων η ΟΕΝΓΕ καταλογίζει στον υπουργό «κινήσεις φτηνού εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης», κατηγορώντας τον ότι χρησιμοποιεί ασύστολα το σώμα των επιθεωρητών δημόσιας υγείας, «όχι για να ανιχνευθούν τα πραγματικά και φλέγοντα προβλήματα του χώρου των νοσοκομείων, αλλά στην τραγική προσπάθειά σας να αναδείξετε τους υγειονομικούς ως κυρίους ενόχους για την έκρυθμη κατάσταση στην οποία η πολιτική που ακολουθείτε έχει φέρει τα δημόσια νοσοκομεία (επικίνδυνες ελλείψεις προσωπικού και εντατική υπερεργασία των εναπομεινάντων, συνεχείς ελλείψεις φαρμάκων και υλικών, ανθρωποκτόνα κωλύματα στην πρόσβαση των ασθενών στο σύστημα, κλπ)».

«Από την άλλη, εσείς ο ίδιος, λόγω προφανώς της υπερπαρουσίας σας σε τηλεοπτικά παράθυρα και ραδιοφωνικά δίκτυα, αμελήσατε να ασχοληθείτε με το γεγονός ότι οι λεγόμενες "πρόσθετες" (στην πραγματικότητα άκρως απαραίτητες) εφημερίες των ιατρών σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία της χώρας παραμένουν απλήρωτες για πολλούς μήνες» συνεχίζει σε ειρωνικό τόνο η ΟΕΝΓΕ. 

Καταλήγοντας, στον ίδιο τόνο, ζητεί από τον κ. Γεωργιάδη να κάνει ένα μικρό διάλειμμα από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, και να επιλύσει «έστω ένα πρόβλημα». Να προβεί «σε νομική ρύθμιση του καυτού προβλήματος της αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών, και στην ρύθμιση της κανονικής αποπληρωμής όλων των εφημεριών στο μέλλον».

Σε κάθε περίπτωση η Ομοσπονδία προειδοποιεί ότι οι ιατροί της χώρας δεν θα συνεχίσουν να εφημερεύουν απλήρωτοι. 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή