ΣΥΡΙΖΑ: Τα ΑΕΙ οδηγούνται σε διοικητική αποσάθρωση

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 14:28
UPD:14:37
FOSPHOTOS/Angeliki Panagiotou
A- A A+

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ και την τροπολογία που τους αναγκάζει να απογραφούν, κάνοντας λόγο για εκβιασμό και για προσπάθεια ποινικοποίησης κάθε απεργιακής κινητοποίησης.

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η συγκυβέρνηση οδηγεί «στη διοικητική αποσάθρωση» τα πανεπιστήμια, με την υπερψήφιση της τροπολογίας Αρβανιτόπουλου, που εξωθεί στη διαθεσιμότητα διοικητικούς υπαλλήλους των ιδρυμάτων, «αδιαφορώντας για τις διαλυτικές επιπτώσεις αυτής της ενέργειας στην ύπαρξη και στη λειτουργία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

«Η απόπειρα εκβιασμού των εργαζομένων στη διοίκηση των ΑΕΙ με την απαίτηση της απογραφής τους, ενώ ασκούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας, αποτελεί προσπάθεια ποινικοποίησης κάθε απεργιακής κινητοποίησης», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «η ανυπακοή των εργαζομένων στην τρομοκρατία του υπουργού Παιδείας ακύρωσε στην πράξη τις κυβερνητικές ορέξεις και διαπόμπευσε τις κυβερνητικές επιλογές».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει αυτές τις μεθοδεύσεις και αυτές τις απολύσεις. Η αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς θα στηρίξει την ομαλή λειτουργία των ΑΕΙ και επομένως έχει ανάγκη όλο το ανθρώπινο δυναμικό των σχολών και των τμημάτων, χωρίς εξαιρέσεις», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή