Διαδηλώνουν στο Σύνταγμα κατά της διαθεσιμότητας οι σχολικοί φύλακες

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013 20:04
UPD:22:01
NAFTEMPORIKI.GR

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των σχολικών φυλάκων μαζί με τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ, ενάντια στη διαθεσιμότητα έξω από τη Βουλή.

A- A A+

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη διαθεσιμότητα πραγματοποιούν αυτή την ώρα  έξω από τη Βουλή οι σχολικοί φύλακες μαζί με διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ. Κλειστή η Β. Σοφίας και τα δύο ρεύματα της Αμαλίας.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ  οι σχολικοί φύλακες έχουν συγκεντρωθεί λίγο πριν την είσοδο της Βουλής επί της Β. Σοφίας, στο ύψος των λουλουδάδικων.

Στο σημείο έχουν παραταχθεί κλούβες και άνδρες των ΜΑΤ.

Οι σχολικοί φύλακες θα μείνουν έξω από τη Βουλή έως τη λήξη της ψηφοφορίας, της τροπολογίας που έχει ενταχθεί στο νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και μεταξύ άλλων αφορά και τη  διαθεσιμότητα των  διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.

Η πορεία των σχολικών φυλάκων ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη  στις 28 Σεπτεμβρίου με σύνθημα «Μαραθώνιος Πρωτογενούς Πλεονάσματος, Ανεργίας, Ανέχειας, Εξαθλίωσης».

Οι σχολικοί φύλακες συναντήθηκαν το μεσημέρι με εκπροσώπους των κομμάτων στη Βουλή και κατέθεσαν το ψήφισμά τους στο γραφείο της ΝΔ.

NAFTEMPORIKIGR

Στο ψήφισμα που παρέδωσαν στα κόμματα οι σχολικοί φύλακες ζητούν την κατάργηση του νόμου για τη διαθεσιμότητα, την οποία χαρακτηρίζουν «ανθρωποκτόνο» και την επιστροφή όλων των φυλάκων στα σχολεία.

NAFTEMPORIKI.GR

Σημειώνουν ότι «με τη διαθεσιμότητα-απόλυση 2.200 σχολικών φυλάκων από τις 23/07/2013 καταργήθηκε ένας θεσμός κοινωνικός, επιτυχημένος». Εξηγούν ότι «ο σχολικός φύλακας λειτουργεί αποτρεπτικά στην ολοένα αυξανόμενη ενδοσχολική βία, στην όλο και περισσότερο αυξημένη διακίνηση ναρκωτικών, στην παιδεραστία και βέβαια στις υλικές ζημιές και δολιοφθορές».

NAFTEMPORIKI.GR

 Καταλογίζουν στην κυβέρνηση ότι καταργεί το θεσμό και «πριν στεγνώσει το μελάνι προκηρύσσουν 3.800 θέσεις μέσω ΕΣΠΑ και ΟΑΕΔ για τη δουλειά αυτή. Δεν βάζετε απλά 2.200 άτομα στην ήδη μεγάλη λίστα της ανεργίας, αλλά αφαιρείτε το τελευταίο μεροκάματο από την οικογένειά μας που μέχρι τώρα συντηρούσε ένα και δυο ανέργους και πλήρωνε φόρους και χαράτσια».

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή