Ρομά και μετανάστες στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια – Γιάγκλαντ

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013 15:31
UPD:15:54
Nikolaos Dendias
A- A A+

Για την κατάσταση των παράνομα εισερχομένων μεταναστών, καθώς και των Ρομά που διαβιούν στην Ελλάδα συζήτησαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας και ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον κ. Γιάγκλαντ, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε ακόμη στις ενέργειες της ελληνικής Κυβέρνησης σε σχέση με τις έκνομες ενέργειες βουλευτών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, οι οποίες διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν ακόμη και για τη δυνατότητα ανάπτυξης συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Συμβουλίου της Ευρώπης στους τομείς της καταπολέμησης της διαφθοράς και των διακρίσεων.

Εύσημα για την ανάληψη δράσης κατά της Χρυσής Αυγής

Μιλώντας στο Associated Press, ο Γιάγκλαντ εξήρε την πρωτοβουλία για την ψήφιση στη Βουλή της πρότασης για αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων, που κατηγορούνται για εγκληματικές δραστηριότητες, προσθέτοντας ωστόσο, ότι πρέπει να ληφθεί μέριμνα για να εξασφαλιστεί μία δίκαιη δίκη για τους εμπλεκόμενους βουλευτές. «Θα ήθελα να συγχαρώ την ελληνική κυβέρνηση για το γεγονός ότι ανέλαβε δράση αμέσως και μάλιστα πολύ ισχυρή. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνεται διάκριση μεταξύ πολιτικού έργου και εγκληματικών πράξεων» είπε.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή