Εισαγγελική έρευνα σε βάρος υπαλλήλων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου

Σύμφωνα με καταγγελία, κονδύλια του ΟΑΕΔ καταλήγουν στις «τσέπες» τους
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 19:42
UPD:23/10/2013 13:44
MotionTeam/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Σύμφωνα με την επώνυμη καταγγελία γιατρού νοσοκομείου, οι ελεγχόμενοι υπάλληλοι εισπράττουν το ποσό της επιχορήγησης, χωρίς όμως να κάνουν καμία εκπαίδευση.

A- A A+

Ποινικές ευθύνες σε βάρος υπαλλήλων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι, σύμφωνα με καταγγελία, εκταμιεύουν κονδύλια του ΟΑΕΔ που υποτίθεται ότι προορίζονται για την εκπαίδευση επιστημονικού προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος, αλλά τελικά καταλήγουν στις «τσέπες» τους, ερευνούν οι εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Παραγγελία για να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση έδωσε στην Οικονομική Αστυνομία ο εισαγγελέας Εφετών, αρμόδιoς για θέματα διαφθοράς, Αργύρης Δημόπουλος. Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Σύμφωνα με την επώνυμη καταγγελία γιατρού του παραπάνω νοσοκομείου, οι ελεγχόμενοι υπάλληλοι εισπράττουν το ποσό της επιχορήγησης, χωρίς όμως να κάνουν καμία εκπαίδευση. Αντί αυτού, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, εξασφαλίζουν δελτία παροχής υπηρεσιών από ιδιώτες και παρουσιάζουν ότι μετεκπαιδεύουν τους γιατρούς στο εξωτερικό.

Τα χρηματικά ποσά προέρχονται από εργοδοτικές εισφορές για την απασχόληση και την επαγγελματική κατάρτιση και τα διαχειρίζεται ο ΟΑΕΔ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή