Άμεση αναστολή της διαθεσιμότητας ζητεί ο Θ. Πελεγρίνης

Επιστολές στη Βουλή και στους αρμόδιους υπουργούς
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013 18:34
UPD:18:43
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ο πρύτανης απευθύνει «έκκληση προς τη Βουλή των Ελλήνων και τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την άμεση αναστολή του μέτρου της διαθεσιμότητας για εύλογο χρόνο» (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Την άμεση αναστολή του μέτρου της διαθεσιμότητας «για εύλογο χρόνο», προκειμένου «να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο σε συνθήκες ηρεμίας και να αποκατασταθεί σε όλο της το εύρος η ακαδημαϊκή του λειτουργία» ζητεί ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνης.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμεράκη, τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη απευθύνει «έκκληση προς τη Βουλή των Ελλήνων και τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την άμεση αναστολή του μέτρου της διαθεσιμότητας για εύλογο χρόνο, ώστε σε συνθήκες καταλλαγής, αξιοκρατίας και ηρεμίας να λειτουργήσει το πανεπιστήμιό μας, δεδομένου μάλιστα ότι επίκειται ο 40ος εορτασμός της 17ης Νοέμβρη».

Παράλληλα, απέστειλε επιστολή και προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια με την οποία αναφέρεται στο θέμα της φύλαξης των εγκαταστάσεων του πανεπιστημίου, δεδομένου ότι, όπως σημειώνει, τίθεται σε διαθεσιμότητα όλο το προσωπικό φύλαξης.

«Το γεγονός αυτό εγκυμονεί εξαιρετικούς κινδύνους για την λειτουργία του πανεπιστημίου μας και των πανεπιστημιακών κτηρίων. Είναι χαρακτηριστική η ανάγκη περιφρούρησης, ενδεικτικά, του κτηρίου της Νομικής Σχολής, του κεντρικού κτηρίου του πανεπιστημίου, της πανεπιστημιούπολης κτλ., αφού στο παρελθόν οι χώροι αυτοί έχουν υποστεί επιθέσεις, βανδαλισμούς και έχουν διαπραχθεί σοβαρές αξιόποινες πράξεις», σημειώνει ο πρύτανης.

Προκαταρκτική για τη μη αποστολή λιστών διαθεσιμότητας από το ΑΠΘ

Την ίδια ώρα πάντως, ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών, Ευάγγελος Μαδεμλής έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα για τη μη αποστολή καταλόγων με τα ονόματα των προς διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων από τις  αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Σκοπός της έρευνας είναι να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βάρος της διοίκησης του Πανεπιστημίου.

Της εισαγγελικής παρέμβασης, προηγήθηκε -πριν από δύο εβδομάδες- έγγραφο του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με το οποίο ζητούσε τη συνδρομή του ανώτατου δικαστηρίου προκειμένου να αποστείλουν οι πρυτανικές αρχές τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Την ίδια παραγγελία είχε κοινοποιήσει ο υπουργός στις εισαγγελίες Πλημμελειοδικών Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ηρακλείου, Ιωαννίνων και Θεσσαλίας (στις έδρες των πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων).

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, απευθυνόμενος με έγγραφό του, προς τη διοίκηση του ΑΠΘ, ζήτησε να μάθει γιατί δεν αποστέλλονται στον ΑΣΕΠ οι κατάλογοι με τα προσόντα των υπό διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, απαντώντας, η διοίκηση του ΑΠΘ επικαλέστηκε πρακτική αδυναμία να συνταχθούν οι κατάλογοι λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου.

Εξώδικο διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ σε Κ. Αρβανιτόπουλο - Κυρ. Μητσοτάκη

Από πλευράς διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, η Ομοσπονδία τους απέστειλε εξώδικο στους υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με το οποίο ζητά την αναστολή της προθεσμίας που έχει τεθεί για την ηλεκτρονική απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων έξι Πανεπιστημίων, που υπάγονται στο μέτρο της διαθεσιμότητας, αλλά και της ποινής τής αργίας που προβλέπεται σε περίπτωση μη συμπλήρωσης της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή