Εισαγγελική έρευνα για τη μη αποστολή των λιστών διαθεσιμότητας από το ΑΠΘ

Διερευνάται το αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βάρος της διοίκησης
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013 18:04
UPD:18:17
PHASMA/Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Σκοπός της έρευνας είναι να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βάρος της διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

A- A A+

Εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα πάνω στο ζήτημα της μη αποστολής καταλόγων με τα ονόματα των προς διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων από τις  αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) έδωσε ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών, Ευάγγελος Μαδεμλής.

Σκοπός της έρευνας είναι να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βάρος της διοίκησης του Πανεπιστημίου.

Της εισαγγελικής παρέμβασης, προηγήθηκε -πριν από δύο εβδομάδες- έγγραφο του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με το οποίο ζητούσε τη συνδρομή του ανώτατου δικαστηρίου προκειμένου να αποστείλουν οι πρυτανικές αρχές τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Την ίδια παραγγελία είχε κοινοποιήσει ο υπουργός στις εισαγγελίες Πλημμελειοδικών Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ηρακλείου, Ιωαννίνων και Θεσσαλίας (στις έδρες των πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων).

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, απευθυνόμενος με έγγραφό του, προς τη διοίκηση του ΑΠΘ, ζήτησε να μάθει γιατί δεν αποστέλλονται στον ΑΣΕΠ οι κατάλογοι με τα προσόντα των υπό διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, απαντώντας, η διοίκηση του ΑΠΘ επικαλέστηκε πρακτική αδυναμία να συνταχθούν οι κατάλογοι λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή