Ενημέρωση σχετικά με τις διώξεις για τον εμπρησμό της Marfin ζητεί η ΔΗΜΑΡ

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013 12:58
UPD:13:11
ICON/ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΝΙΚΟΣ

Το σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους οι τρεις υπάλληλοι της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου.

A- A A+

Για έλλειψη υπεύθυνης ενημέρωσης από την κυβέρνηση και τις εισαγγελικές αρχές σχετικά με την υπόθεση του εμπρησμού της Marfin κάνει λόγο η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Γιαννακάκη, σε ερώτησή της προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό.

Η βουλευτής επικαλείται συγκεκριμένα δηλώσεις του κ. Δένδια στα «Νέα» της 12ης Οκτωβρίου 2013, σύμφωνα με τα οποίες η Ελληνική Αστυνομία έχει ολοκληρώσει την έρευνά της έχει υποβάλει φάκελο για την υπόθεση, ενώ «η Δικαιοσύνη έχει ασκήσει ποινική δίωξη, έχουν υπάρξει απολογίες και έχει οριστεί δικάσιμος κατά δύο συγκεκριμένων κατηγορουμένων, στους οποίους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι».

Η βουλευτής παραπέμπει επίσης σε δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Κεδίκογλου, ο οποίος είχε αναφέρει στις 4 Οκτωβρίου στο Star «ότι γνωρίζω από επίσημες πηγές πως είναι γνωστοί και μάλιστα έχουν συλληφθεί οι τρεις δράστες του εμπρησμού της Marfin, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες αλλά βρίσκονται προσωρινά ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους».

Από την άλλη, συνεχίζει η βουλευτής, η Real News της 13 Οκτωβρίου 2013 δημοσιεύει παραπεμπτικό βούλευμα 2285/16-5-2013 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών προσθέτοντας πως δεν έχει ορισθεί δικάσιμη.

Με βάση τα παραπάνω, η κ. Γιαννακάκη ερωτά γιατί δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα υπεύθυνη ενημέρωση για το θέμα, αλλά γίνονται «μόνο παρεμπιπτόντως αναφορές από μέλη της κυβέρνησης».

Ζητεί επίσης να διευκρινιστεί εάν τελικά ορίστηκε δικάσιμος στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και για ποιο λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε τρίτο «δράστη» όταν έχουν παραπεμφθεί σε δίκη μόνο δύο άτομα, σύμφωνα με το βούλευμα.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή