Νέο ύποπτο για την απαγωγή της Μαντλίν αναζητεί η βρετανική αστυνομία

Εξετάζει διαφορετική εκδοχή των γεγονότων της υπόθεσης
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013 12:43
UPD:12:47
REUTERS/HANDOUT

Σε συνεργασία με το πρόγραμμα του BBC Crimewatch, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κατέληξε στην πλέον λεπτομερή αναπαράσταση της ημέρας εξαφάνισης της Μαντλίν.

A- A A+

Σε μία νέα εκδοχή των γεγονότων σχετικά με την πιθανή απαγωγή της Μαντλίν ΜακΚάν, της μικρής Βρετανής που εξαφανίστηκε το 2007 στην Πορτογαλία έχει καταλήξει η βρετανική αστυνομία, η οποία διενεργεί διεθνή έρευνα για την τύχη της.

Έχει καταλήξει μάλιστα σε έναν συγκεκριμένο, νέο ύποπτο, τον οποίο και στοχεύει να ανακρίνει.

Η Μαντλίν, η οποία όταν απήχθη ήταν τριών ετών, εξαφανίστηκε από δωμάτιο ξενοδοχείου στο τουριστικό θέρετρο Πράγια ντα Λουζ της Πορτογαλίας τον Μάιο του 2007, την ώρα που οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους σε κοντινό εστιατόριο.

Σε ανακοίνωσή της την Κυριακή, με αφορμή την προβολή της εκπομπής Crimewatch του BBC, η οποία θα μεταδοθεί το βράδυ της Δευτέρας, η βρετανική αστυνομία αναφέρει ότι πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και βάσει των περιγραφών δύο μαρτύρων, μία σειρά από φωτογραφίες υπόπτων που θέλει να ανακρίνει.

«Ο σκοπός της έκκλησης είναι να επιχειρηθεί η αναγνώριση αυτών των ανδρών, να αποκλειστούν όσοι είναι αθώοι ή να διακριβωθεί αν συνδέονται με την υπόθεση με οποιονδήποτε τρόπο», ανέφερε η αστυνομία.

«Η ακολουθία των γεγονότων στην οποία καταλήξαμε δίνει νέα βαρύτητα σε πρόσωπα και κινήσεις», σημειώνει.

EURONEWSGREEK

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι επιδιώκει να αναγνωριστεί η ταυτότητα ενός άνδρα, τον οποίο είδαν δύο μάρτυρες στο θέρετρο περίπου την ώρα της εξαφάνισης της Μαντλίν.

«Ενώ αυτός ο άνδρας ενδέχεται να αποτελεί ή να μην αποτελεί το κλειδί στην έρευνα, ο εντοπισμός του και η κατάθεσή του είναι για εμάς ζωτικής σημασίας», δήλωσε ο επιθεωρητής Άντι Ρέντγουντ.

EPA/METROPOLITAN POLICE

Η αστυνομία έχει καταλήξει σε έναν συγκεκριμένο, νέο ύποπτο, τον οποίο και στοχεύει να ανακρίνει.

Σε συνεργασία με το πρόγραμμα του BBC Crimewatch, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κατέληξε στην πλέον λεπτομερή αναπαράσταση της ημέρας εξαφάνισης της Μαντλίν.

Η εκπομπή πρόκειται να προβληθεί στη συνέχεια στην Ολλανδία και την Γερμανία, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Η έρευνά μας μέχρι σήμερα έχει σημαντικά αλλάξει την αλληλουχία και την επικρατούσα εκδοχή των γεγονότων», πρόσθεσε ο κ. Ρέντγουντ, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Η βρετανική αστυνομία ξεκίνησε δική της έρευνα για τις συνθήκες εξαφάνισης της Μαντλίν τον Ιούλιο, θεωρώντας ότι η μικρή μπορεί να βρίσκεται ακόμη στη ζωή.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή