Πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας την Τετάρτη
Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013 14:55
UPD:15:33
PHASMA/Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από τα ναυπηγεία προς τον Ασπρόπυργο (φωτογραφία από παλαιότερη κινητοποίηση).

A- A A+

Άμεση επίλυση του εργασιακού προβλήματος που αντιμετωπίζουν το τελευταίο 18μηνο ζητούν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, οι οποίοι πραγματοποίησαν το πρωί πορεία διαμαρτυρίας από τα ναυπηγεία προς τον Ασπρόπυργο.

Από την 1η Οκτωβρίου οι περίπου 1.000 εργαζόμενοι βρίσκονται «στον αέρα» με την ολοκλήρωση της 18μηνης εκ περιτροπής εργασίας που είχε επιβάλει η διοίκηση.

«Στο έλεος του Θεού βρίσκονται και τα τέσσερα υπό αποπεράτωση, σε ποσοστό 85%- 90%, υποβρύχια ("Πιπίνος", "Κατσώνης", "Ματρώζος", "Ωκεανός") που είχε παραγγείλει το Πολεμικό Ναυτικό, καταβάλλοντας μάλιστα και 2,3 δισ. ευρώ», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων στα Ναυπηγεία, Βασίλης Καρακίτσος.

Όπως είπε ο κ. Καρακίτσος, φαίνεται ότι έχει μπει «λουκέτο» στην επιχείρηση, καθώς δεν απασχολείται ούτε το προσωπικό ασφαλείας που μπορεί να αποσοβήσει πιθανές δολιοφθορές.

«Οι οικονομικού περιεχομένου διενέξεις που υπάρχουν μεταξύ διοίκησης και ελληνικού Δημοσίου δεν μας αφορούν» , τονίζει, συμπληρώνοντας ότι δεν επιτρέπεται ο ιδιοκτήτης, Ισκαντάρ Σάφα, ο οποίος κρατά τα υποβρύχια ως ενέχυρο, να κρατά ομήρους τους εργαζομένους, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους 18 μήνες, χωρίς να μπορούν να απευθυνθούν στον ΟΑΕΔ ή σε κάποια άλλη δουλειά.

Ο Καρακίτσος καταλήγει ότι όλες οι ελπίδες των εργαζομένων εναποτίθενται στη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας την Τετάρτη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή